Anasayfa / MANŞET / İZENERJİ İşçisinin Yanındayız!

İZENERJİ İşçisinin Yanındayız!

İşçilerin, emekçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini hedef alan saldırılar sürüyor. 

İZBAN grevinin Cumhurbaşkanlığı kararı ile ‘erteleme’ adı altında yasaklanmasının ardından bugün de  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü DİSK Genel İş üyeleri polis saldırısına uğramıştır. İşçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde, toplu sözleşme ile ilgili olarak yapmak istediği basın açıklamasına cop ve biber gazı ile müdahale eden polis aralarında şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin de bulunduğu 15 Genel-İş üyesi işçiyi gözaltına almıştır.

Edinilen bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi  İZENERJİ’de örgütlü bulunan DİSK Genel İş 2 Nolu şubenin Toplu İş Sözleşmesi Yetkisine,  KHK ile şirket bünyesine geçirilen eski taşeron işçiler de kapsama alındığı için bir süredir itiraz etmektedir. Konu hakkında konfederasyon ve sendika düzeyinde defalarca görüşülmesine rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi  yetki itirazını geri çekmemiştir. Bu nedenle Ocak ayı itibari ile başlaması gereken TİS görüşmeleri başlayamamıştır.

Öncelikle Genel-İş Sendikasının talebinin İzmir Büyükşehir Belediyesine özgü olmadığı,  söz konusu sendikanın yakın zamanda bir çok belediye şirketinde KHK ile geçiş yapmış işçileri de kapsayan toplu iş sözleşmeleri imzaladığı  bilinmektedir.

Dolayısıyla bugün  İZENERJİ’de örgütlü bulunan DİSK Genel İş 2 Nolu şube üyesi işçilerine ve şube yöneticilerine yönelik polis saldırısı ve gözaltılar aslında KHK ile şirket bünyesine alınan işçilerin güvenceli çalışma hakkını hedef almaktadır.

Öte yandan yapılan yetki itirazı davalarının sonuçlanmasının aylarca sürdüğü bilinmektedir. Örneğin İZELMAN’daki yetki itirazı 13 ayda çözülmüştür. Bu durum enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı koşullarda işçilerin sözleşme bitene kadar aynı ücretle çalıştırılması demektir.

KESK olarak haklı talepleri için mücadele eden işçilere yapılan saldırıyı kınıyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istiyor, İZENERJİ işçiler ile dayanışma içinde olacağımızı ifade ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesini işçilerin, sendikanın haklı taleplerine kulak vermeye,  taşeron anlayışını devam ettirme anlamına gelen yetki itirazını geri çekmeye davet ediyoruz.

                                                                                                               Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =

Örnek Resim