Anasayfa / MANŞET / Kadın Hak ve Özgürlük Mücadelemiz Engellenemez!

Kadın Hak ve Özgürlük Mücadelemiz Engellenemez!

BES Genel Kadın Sekreterimiz Banu Aykaç ve Ankara 1 No’lu Şube eski yönetim kurulu üyemiz Deniz Akıl’ın, Diyarbakır’daki  etkinlikler esnasında ve ”8 Mart Kadınların Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü’nde” gözaltına alınması iktidarın kadın düşmanı politikalarını bir kez daha gözler önüne sermiştir! Kadın mücadelesine yönelik saldırılar kabul edilemez! Yönetici ve üyemiz derhal serbest bırakılmalıdır!

8 Mart etkinlikleri için Diyarbakır’da bulunun Büro Emekçileri Sendikası Genel Kadın Sekreteri Banu Aykaç miting sırasında, Ankara 1 No’lu Şube eski Yönetim Kurulu Üyemiz Deniz Akıl ise evinden, hiç bir gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alınmışlardır.

Krizin, yoksulluğun, şiddetin kol gezdiği ve en çok kadınları vurduğu bir dönemde kadınlar bütün hak kayıplarına ve haksızlıklara karşı mücadeleyi yükseltmektedir.

“İtaat et, rahat et” diyenlere karşı “isyan et, rahatsız et, mücadele et, rahat et” diyor ve onların biz kadınlara çizdikleri sınırları asla kabul etmeyeceğimizi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir kez daha ifade ediyoruz.

Sendikal mücadelemiz içerisinde her alanda görev alan arkadaşlarımızın bir an evvel serbest bırakılmasını ve bu hukuksuz uygulamaya son verilmesini istiyoruz.

Sendikal faaliyetlerimiz suç değildir!

BES Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 14 =

Örnek Resim