Anasayfa / MANŞET / Kamu Emekçileri Danışıklı Dövüşünüzün Hesabını Soracaktır!

Kamu Emekçileri Danışıklı Dövüşünüzün Hesabını Soracaktır!

Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Genel Sekreterimiz Ramazan Gürbüz, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin memura zam teklifini değerlendiren Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, hükümetin memura zam teklifine ilişkin, “sefalet ücreti” dedi.

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, şöyle dedi:

“Emekçilere reva görülen bu sefalet ücretini biz bir kez daha kabul etmeyeceğimizi buna karşı da örgütlü mücadelemizi önümüzdeki dönemde de arttırarak devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Bu sefalet zammına karşı demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi yarından itibaren de yükselteceğiz.”

Zam teklifine ilişkin soruya Bozgeyik, “Dünkü yapılan açıklamalara baktığımızda aslında Memur Sen’in oraya hazırlıklı gittiğini hepimiz gördük. Bir danışıklı dövüşün orada sergilendiğini düşünüyoruz. Sonuçta bir pazarlık sonucu yüzde 1 arttırılabilir, hükümet bunu yapabilir, çünkü Memur Sen’in bir pazarlıkla bu zammı yükselttiği imajı yaratılarak hem üye tabanının korunması hem de Memur Sen’in bu yetkili konfederasyon olma sürecine destek verme çabaları var” dedi.

“Memur Sen’e buradan bir çağrınız var mı?” sorusuna Bozgeyik, “Birlikte bu sefalet zammına karşı ortak mücadele edelim.

Ancak Memur Sen tabanından buna ilgi duyulacağını ama merkezi anlamda bunun baskı altına alınacağını düşünüyoruz. Ancak Kamu Sen açısından bir ilerleme noktasında da bir olumlu görüşümüz var” yanıtını verdi.

“Sizin oranla ilgili öneriniz nedir?” sorusuna da Bozgeyik, “Bizim temel maaşın 3450 lira olması yönünde bir talebimiz var” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz: “Haklarını Helal Etmiyorlar”

Hükümete seslenen Yılmaz, “Kamu çalışanları onlara haklarını helal etmiyorlar. Gerçek bir toplu iş sözleşmesi görüşmesinin de ancak özgür ortamlarda gerçekleşeceğine inanıyoruz. OHAL’in ve KHK rejiminin derhal son bulmasını diliyoruz” dedi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 5 =

Örnek Resim