Anasayfa / MANŞET / LİYAKAT AYAKLAR ALTINDA

LİYAKAT AYAKLAR ALTINDA

Haber-Sen Zonguldak İl Temsilcimiz İsmet Açıkgöz’ disiplin cezası alması ve sürgün edilmesi ile ilgili  basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Türk Haber Sen Şube Başkanı Necmettin Bebek, ÖDP  İl Başkanı Akın Koç, KESK’e bağlı Şube Temsilcileri  katılım sağladı.

Açıklamayı Haber-Sen Genel Örgütlenme Sekreterimiz İbrahim DAMATOĞLU okudu.

PTT EMEKÇİLERİ ZONGULDAK’TA MUTSUZ…

Zonguldak PTT Başmüdürlüğünde geçmişte de yaşanan ve Birlik Haber-Sen yetkililerinin de katkısıyla traji komik soruşturmalar yeniden ayyuka çıkmıştır. FETÖ/PDY soruşturması sonucu ceza alan ve görevine son verilen eski PTT Başmüdürü ile birlikte hareket eden vekaletçi şahıslar halen Zonguldak’ta benzer baskılara devam ediyorlar. Artık PTT emekçileri işleri ve gelecekleriyle de tehdit edilmektedir.

Çalışma alanında yaşadığı sorununu, iş hacmine rağmen kurumunun itibarını da gözeterek son derece doğal bir davranış olarak işyeri yetkilisi amirine aktarmasından ötürü aynı zamanda sendikamız Zonguldak İl Temsilcisi olan PTT Dağıtıcısı İsmet Açıkgöz ödüllendirilmesi gerekirken, sürgün edilmiş ve buda yetmezmiş gibi bir de maaş kesim cezası almıştır.

Şunu net olarak ifade etmek isteriz ki; Zonguldak PTT idaresinde sendika kayrımcılığı had safhaya ulaşmıştır. Birlik Haber-Sen’e geçişi özendirmek ve teşvik etmek için PTT’de baskılar, hukuksuz uygulamalar ve soruşturmalar ile iş barışı bozulmuştur. Liyakat ayaklar altına alınmıştır. Kıdemsiz ve henüz kurumu tanımayan iş tecrübesi olmayan memur ünvanlı Birlik Haber-Sen mensupları son günlerde Zonguldak’ta yangından mal kaçırırcasına idarecilik görevlerine memur olmalarına rağmen atanmaktadır.

Zonguldak PTT’de 2013 öncesi bozulan çalışma ortamı 2013’ün son aylarından itibaren herhangi soruşturmaların olmadığı, iş barışının sağlandığı, ancak son dönemde liyakatın hiçe sayılarak ataması yapılan şahıslar nedeniyle çalışma ortamı bozulmaya başlamıştır. Bu vekaletçiler vasıtasıyla baskı ortamı kurulmuştur. Yandaş sendikaya üye olmayan PTT emekçileri üzerinde bir cadı avı başlatılmıştır. Keyfi ve hukuksuz uygulamalar olağan hale gelmiştir.

Sendikamız İl Temsilcisi İsmet Açıkgöz, çalışma hayatı boyunca hiç disiplin cezası almamış ve soruşturma geçirmemiştir. Şimdi ise son derece keyfi gerekçelerle sürgün edilmesi hangi ileri demokrasi anlayışına, hangi adalete, hangi hukuka sığmaktadır. Bu saldırılarınız mücadelemizi durduramayacaktır.

Bizler KESK Haber-Sen olarak, ne geçmişte nede bu gün baskılara teslim olmadık, olmayacağız. Fiili, meşru ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun yükseltecek, tüm ezilenler ve ötekileştirilenlerle birlikte büyük bir dayanışma ağını kuracak, baskıları göğüsleyecek ve püskürteceğiz.

Bilinsin ki;

Sürgünlerle, usulsüz ve hukuksuz cezalarla terbiye olmayacağız. Bildiğimiz doğruları PTT emekçileri için ve kurumumuzun geleceği için söylemeye devam edeceğiz.

YAŞASIN KESK,
YAŞASIN HABER-SEN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =

Örnek Resim