Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / ODTÜ’de KYK Yurdu Yapımı Durdurulmalı, Polis Ablukası Kaldırılmalıdır!

ODTÜ’de KYK Yurdu Yapımı Durdurulmalı, Polis Ablukası Kaldırılmalıdır!

İktidarın ODTÜ alerjisi ve öğrenci nefreti devam ediyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda tüm itirazlara rağmen ODTÜ yerleşkesini talan eden bir yol yapımı gerçekleştirilmiştir. Son olarak Üniversitenin 40 dönümlük kavaklık alanına ruhsatsız Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu yapılması gündeme gelmiştir.

Basına yansıyan ve konfederasyonumuza ulaşan bilgilere göre söz konusu KYK yurdu yapımına, ağaç katliamına karşı ‘Kavaklık İnisiyatifi’ adıyla 55 gündür nöbette olan öğrencilere müdahale için ODTÜ’ye polis sokulmuştur. Polisin öğrencileri darp ederek gözaltına aldığı, öğrencilere destek için ODTÜ’ye gelen milletvekilleri ile akademisyenlerin ise içeri alınmadığı, ağaç kesimine başlandığı yönünde bilgiler gelmeye devam etmektedir.

Öncelikle ODTÜ’nün kendi bünyesinde işleyen bir yurt müdürlüğü olmasına rağmen KYK aracılığıyla yurt yapmaya kalkışmak, üstelik o yurdun idaresini söz konusu kuruma bırakmak üniversite özerkliğine tamamen aykırıdır. Öte yandan ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi daha iki gün önce yurt sorununun öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile ODTÜ’lüler tarafından çözüleceğini, öğrencilerin ihtiyacı olan yurdun da kendileri tarafından yapılacağını açıklamıştır.

Tüm bunlara rağmen KYK yurdu yapmada dolayısıyla ODTÜ’nün geleceğine ipotek koymayı hedefleyen bir projede ısrar etmenin hiçbir anlamı yoktur.

KESK olarak üniversitesine, doğasına sahip çıkan ODTÜ öğrencilerinin yanındayız. ODTÜ’deki polis ablukasına son verilmeli, gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır.

Rektörlükle KYK arasındaki protokol bir an önce iptal edilmeli, ağaçları katlederek ODTÜ’ye KYK yurdu yapılmasından vazgeçilmelidir.
ODTÜ’nün bütünlüğünü bozacak her türlü girişimden uzak durulmalı, üniversitenin ihtiyaçlarında öğrencisinden öğretim üyesine, çalışanından mezununa tüm bileşenlerin görüşleri esas alınmalıdır.

KESK Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 13 =

Örnek Resim