PTT’DE SKANDAL BİTMİYOR…

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT’DE SKANDAL BİTMİYOR…

KESK HABER-SEN olarak, yıllardır, Demokratik, Adil Bir Çalışma Yaşamı İçin,

  • İşe almada ve görevde yükselmede-unvan değişikliğinde kariyer ve liyakatin esas alınmasını,
  • Torpilin ve kayırmanın kapısını ardına kadar açan mülakatın, güvenlik soruşturması ve arşiv kaydı araştırmasının kaldırılmasını,
  • Sendikal hak ve özgürlüklerin önünün açılmasını, sendikal ayrımcılığa son verilmesini,

Talep ediyoruz.

Bu taleplerimizde ne kadar haklı olduğumuz PTT yönetimi tarafından yapılan son atamalarla bir kez daha ortaya çıktı. 20.08.2021 tarihli Başmüdür ve Başmüdür yardımcısı atamaları ile kariyer ve liyakat ilkeleri ihlal edildi.

PTT tarafından yönetmelik değişiklikleri ile görevde yükselme koşulları değiştirilmiş, Kurum ile uzaktan yakından ilgisi olmayan başka Kurum ve kuruluşlarda çalışan ya da PTT’de çalışmakla birlikte yetkin olmayan kişilerin daire başkanı, başmüdür gibi unvanlarla çalıştırılmasının önü açılmıştır.

Son yapılan atamalarda, PTT’de çeşitli kadrolarda uzun yıllar çalışarak başmüdürlük kadrosuna gelen, kariyer ve liyakat ilkelerine uygun bir şekilde başmüdür olarak atanan kişiler ya müşavir olarak atıl bir göreve atanmış ya da Iğdır ve Hakkâri gibi eski görev yerlerine çok uzak illere atanarak mağdur edilmiştir. Gişe ve büro görevlisi olan yani yöneticilik vasfına sahip olmayan kişiler, Başmüdür ve başmüdür yardımcısı olarak atanmıştır. Atanan kişiler, PTT’de yaşanan sorunlara ses çıkarmayan iktidar bloğunun güdümünde olan sendikaların yöneticileridir.

PTT’de çalışan emekçilerin yıllardır hak kayıplarının ardı arkası kesilmezken, kurumda çalışan işin ehli emekçiler görevde yükselme sınavı yapılmasını beklerken bazı sendikalar mücadele etmek yerine koltuk sevdası için susmayı tercih ediyor. Son atamalarda Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı’nın Gaziantep PTT Başmüdürü, Türk-Haber-Sen Başkan Yardımcısı’nın da Manisa PTT Başmüdür Yardımcısı olarak atandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Bazı illerde, daha önce Birlik Haber Sen’de yöneticilik yapmış olan Başmüdürler tarafından sendikal ayrımcılık yapıldığı, emekçilere baskı uygulandığı yönünde şikâyetleri görüşmelerde Genel Müdürlüğe iletmiş, bu konudaki raporlarımızı yazılı olarak sunmuştuk. İşyerlerinde çalışma barışını bozacak boyutta sendikal ayrımcılık yapılırken ve buna dair çözüm üretilmezken yeni atamalarla bu sorunun daha da artacağı açıkça görülmektedir.

Kamu hizmetini yerine getiren PTT son yıllarda yolsuzluklarla gündeme gelmektedir. Kar eden bir kurumken şimdi zarar eden bir kurum haline gelmiştir. Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinin tek güvencesi hizmetin yetişmiş, ehil kamu görevlilerince yerine getirilmesidir.

Liyakat aranmaksızın, hizmet gereklerine aykırı olarak yapılan atamalara, PTT’de iş barışını ortadan kaldıracak ve kurumumuzun zararına olan tüm uygulamalara karşı durmaya devam edeceğiz. 23.08.2021

Aşımıza, işimize ve kurumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz…

YAŞASIN KESK…

YAŞASIN HABERSEN…

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + sixteen =

Örnek Resim