Anasayfa / MANŞET / Sevil Figen Erol’u Sevgi ve Özlemle Anıyoruz!

Sevil Figen Erol’u Sevgi ve Özlemle Anıyoruz!

O Bir Kardelendi…

Sevil Figen Erol’u Sevgi ve Özlemle Anıyoruz!

Kamu emekçileri alanında sendika adının telaffuzun dahi zor yapıldığı yıllardı. Sendika kurma çalışmalarında yer almak, hele de kadınsanız, işinden olmayı, sürgünü, mobbingi ve binbir türlü baskıyı peşinen kabullenmeyi gerektiriyordu. Nitekim Sevil, gözaltı ve tutuklanma da dahil tüm baskılardan nasibini aldı. Ancak Sevil’in kendisine dair hiçbir zaman kaygısı olmadı. Emekçilerin örgütlenmesi, kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesi ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü onun yaşam gerekçesi olduğundan, bu konularda hataya düşmemek en temel kaygısıydı.

İşyerinde ve sonrasında emeğin ve emekçilerin örgütlenmesine doğru tarz, yöntem ve örgütlenme modelini esas almayan bir çalışmanın başarı şansının olmadığına yürekten inanıyor, sürekli dillendiriyordu.

Zemheri ayazda ve kış koşullarında kardelen olan yoldaşlarımızdandı Sevil. Öncüydü. Kadının düzenden kopuşu dışında bir özgürlük mücadelesi olamayacağına yürekten inanan, yaşam düzenini bu ideale göre kurgulayanlardandı.

Sevil Erol, fiili ve meşru mücadele anlayışımızın ete kemiğe bürünmüş halidir.

Sendikal hak ve özgürlükler ile toplumsal cinsiyet mücadelesini ve kadın örgütlülüğünü sendikal zemine taşımanın öncü isimlerindendir.

Konfederasyonumuzun kurucu üyesi, 1998-2002 yılları arasında konfederasyonumuzun Genel Sekreterlik görevini yürütendi Sevil Figen Erol.

Son nefesini vermeden bir iki gün öncesinde dahi hastalığı nedeniyle KESK kongresine katılamayacak olmasının hüznüyle son mesajını yollayarak bizlere veda etmişti güzel insan…

Aramızdan ayrılışının on birinci yılında sevgi ve özlemle anıyoruz.

Anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz…

SEVİL EROL’UN MÜCADELESİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR!

08.08.2019 tarihinde, Ş.Urfa/Siverek’te mezarı başında anma töreni yapılacaktır.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 1 =

Örnek Resim