Anasayfa / MANŞET / TRT’DE PERSONEL KIYIMINA SON VERİLMELİDİR!

TRT’DE PERSONEL KIYIMINA SON VERİLMELİDİR!

TRT’nin deneyimli, bilgili, birikimli yayıncılarını Kurumdan uzaklaştırmak için AKP 10 yılda üçüncü emekliliğe teşvik düzenlemesini yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni devre dışı bırakarak ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile yöneten AKP, TRT tarihinin en büyük kadrolaşma harekâtını başlattı.
703 sayılı KHK ile TRT’de emekliliğe teşvik düzenlemesi ve Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek “İstihdam Fazlası Personel”in diğer kamu kurumlarına gönderilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.
TRT yönetiminin 2 bin kişiyi emekli etmek, 3 bin kişiyi ise diğer kamu kurumlarına göndermek için hazırlık yaptığı bildiriliyor.
TRT kapatılmıyor, küçültülmüyor ve özelleştirilmiyor ama “İstihdam Fazlası Personel” yaftasıyla deneyimli, bilgili, birikimli TRT emekçileri “Ya emekli ol, ya da diğer Kamu Kurumlarına gideceksin” denilerek “atıl” hale getiriliyor.
TRT emekçileri, “Emekli olmayanlar ve diğer kamu kurumlarına gönderilmeyenler TRT’de kadrolu çalıştırılmayacak, ‘Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel’ olarak istihdam edilecek” denilerek tehdit ediliyor.
Biz aşağıda imzası bulunan gazetecilik meslek örgütleri olarak, yılların deneyimli yayıncılarının emekliliğe zorlanmalarını, “İstihdam Fazlası Personel” gerekçesi ile diğer kamu kurumlarına gönderilmelerine itiraz ediyoruz.
TRT yönetimine bu haksız uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz.
TRT emekçilerinin haklarını savunma mücadelesi veren HABER-SEN ile bu haklı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz.

G9 GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU
Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)
Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş)

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + three =

Örnek Resim