Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / TTB’nin Yanındayız!

TTB’nin Yanındayız!

Halk sağlığı değil sermayenin öncellenmesi nedeniyle salgında kontrol kaybedilince iktidar ve küçük ortağı salgında onlarca üyesini kaybeden TTB’ye adeta savaş açmıştır. Virüsü kast ederek “görünmeyen düşmanla savaş halindeyiz” söyleminin yerini merkezinde TTB’nin ve sağlık çevrelerinin olduğu yeni bir “görünen düşman” söylemi almıştır. Suriye, Libya, Yunanistan derken “dış düşmanlarla” giriştikleri gerginliklerden de umduğunu bulamayan iktidar ve küçük ortağı parti bu kez “iç düşmanla” savaşa tutuşarak ekonomik ve siyasal krizi unutturma politikası izlemektedir.

Oysa Türk Tabipleri Birliği Anayasanın 135. Maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarından biridir ve kamunun genel çıkarını, halkın sağlığını korumak temel görevi ve sorumluluğudur. Türk Tabipleri Birliği’nin hekimlik mesleğini merkezine alarak salgına dair yaptığı tüm açıklama ve uyarılar, açıkladığı veriler toplumun çıkarını ve halkın sağlığını korumayı amaçlamaktadır. TTB bizzat hastanelerden, aile hekimliklerinden aldıkları bilgileri paylaşmakta, gelen bilgiler iktidarın açıkladığı verilerin gerçeklikle uzaktan yakından alakasının olmadığını göstermektedir. Nitekim Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı veriler sadece birkaç ilden gelen verilerle çürümektedir.

Salgında yaşanan durum acil tedbirler alınmasını gerektirmekte iken iktidar “her şeyin kontrol altında olduğu” algısı yaratarak, suçlu olarak vatandaşları göstererek sermayeyi korumayı ve kollamayı sürdürmek istemekte, bu nedenle TTB, SES gibi salgınla birebir mücadele eden demokratik kurumları hedef almaktadır.

TTB ve üyeleri baştan itibaren salgınla mücadele en ön saflarda yer almış, bugün itibariyle 92 sağlık emekçisi korona nedeniyle yaşamını yitirmiş, binlercesi enfekte olmuş, buna rağmen halkın sağlığını korumak için canla başla çalışmaya devam etmektedir.

Daha önce de “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı basın açıklaması nedeniyle iktidar ittifakının hedefine giren TTB’ye yönelik Devlet Bahçeli üzerinden başlatılan linç kampanyası bir halk sağlığı sorunudur ve sonuçları hepimizin sağlığını yakından ilgilendirmektedir.

TTB’ye yönelik linç kampanyası salgına karşı mücadele ederken yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin anılarına da büyük bir saygısızlık, hala görevi başında olanlara da saldırı ve hakaret anlamına gelmektedir.

Yönetemeyen ve salgında sağlık emekçilerinin tükenmesine neden olan iktidar ve küçük ortağı salgında kaybettikleri kontrolün sorumlusu olarak TTB’ye değil aynaya bakmalıdırlar. Suçlu aranıyorsa zihniyetlerinde, faşizan politikalarında aranmalıdır.

KESK olarak; bugüne kadar yanında olmaktan onur duyduğumuz, salgında anayasal görevini yaparak halk sağlığını esas alan, hekimliğin, meslek etiğinin, bilim insanı olmanın sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği ve üyeleri ile dayanışmamızı bir kez daha güçlü şekilde ifade ediyoruz.

                                                                                                                                 Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + 4 =

Örnek Resim