Anasayfa / MANŞET / Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC): Türk Tabipler Birliği Üyelerinin Gözaltına Alınmasını Kınıyoruz!

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC): Türk Tabipler Birliği Üyelerinin Gözaltına Alınmasını Kınıyoruz!

Uluslarararası Sendikalar Konfederasyonu ( ITUC ) 1 Şubat 2018 tarihinde yazılı bir açıklama yaparak Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınması kınadı. Açıklamanın aslı için tıklayınız.

Açıklamanın türkçe tam metni aşağıdadır:

ITUC Tabipler Birliği üyelerinin Suriye’nin Afrin Kentindeki Türk askeri operasyonlarını kınadığı gerekçesiyle Türk yetkililer tarafından gözaltına alınmasını kınamaktadır. Gözaltına alınan bu kişiler barış hakkında konuşan ve gözaltına alınan 300 civarındaki diğer insanların bir kısmıdır. İnsani kriz uyarısı nedeniyle, doktorlar Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “terörist seviciler” olarak kınandı.

ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow şunları kaydetti: “Gazeteciler, insan hakları savunucular ve işçi haklarını savunan kişiler, siyasetçiler, akademisyenler  hızla diktatörlüğe doğru giden bir rejim tarafından büyük çapta bir baskıya maruz kalmaktadır. Bu son gözaltılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı olan veya hükümet politikalarıyla aynı fikirde olmayanları bastırmak ve nüfusun geniş kesimlerinin aleyhine olacak şekilde hareket etmek ve Türkiye’nin demokrasisini kırılgan bir hale getirmek için ne kadar ileri gideceğini göstermektedir.”

Daha fazla bilgi için, lütfen +32 2 224 03 52 veya [email protected] adresinden  ITUC Basın Bölümüyle iletişime geçin.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 4 =

Örnek Resim