Anasayfa / MANŞET /  Üyelerimize Yönelik Baskı ve Sürgünler Bir An Önce Durdurulmalıdır!

 Üyelerimize Yönelik Baskı ve Sürgünler Bir An Önce Durdurulmalıdır!

Haber-Sen 6 No.lu Şubemiz üyesi Engin GÜNEŞ; aynı Müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, Şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu, emekçilere haklarını hatırlattığı için; Kütahya Başmüdürlüğü’ne isteği dışında 3 ay geçici görevle yollanarak sürgün edilmiştir.
Sendikamıza yönelik hukuksuz uygulamalar bizleri yıldıramayacaktır.
SUSMUYORUZ, BİAT ETMİYORUZ…

Konu hakkında Şubemizde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamayı şubemiz adını Şube Sekreteri Derya Balseven okudu.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

Son günlerde PTT Genel Müdürlüğünde yaşanan gelişmeler kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Liyakatsiz atamaların, denetimsizliğin ve kötü yönetimin faturası yine emekçilere çıkarılmaktadır.

Ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olan PTT, 2013 yılında kamu hizmeti anlayışından uzaklaşmış, güvencesiz, performansa dayalı idari hizmet sözleşmeli personel istihdamı ile birlikte kâr amacı güden bir anonim şirket haline dönüştürülmüştür. Posta Kargo hizmeti ise taşeron şirketlerce yürütülmektedir.

Şirket son zamanlarda  bünyesinde çalışan işçilerin sendikalaşması ve şirketin sendikalaşan emekçileri üzerindeki baskıları ile  gündeme gelmektedir.

PTT bünyesinde Taşeron Şirket  PTT de yönetici gibi davranmakta, bünyesinde çalışan personelinden başka , Şirketin baskı ve hukuksuzluklarına ses çıkaran; memur, müdür, dağıtıcı gibi PTT’nin kadrolu memurlarını sürgünle, iş yeri değişiklikleri ile tehdit etmektedir. Bu bağlamda;

Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde başdağıtıcı olarak çalışan üyemiz Engin GÜNEŞ’ i yine bu Müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, Şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu ve çalışan emekçilerine haklarını hatırlattığı için; Kütahya Başmüdürlüğü emrine 3 (Üç) ay geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edilmesinde ,bu şirketin rol oynadığını düşünmekteyiz.

Bu sürgünün akıllara getirdiği sorular şunlardır;

– PTT’nin bir kamu kuruluşu olduğu ,atama ve yer değiştirme yönetmeliği gereğince görevlendirme işlemleri yapılırken ,üyemizin tayini bu yönde bir talebi olmamasına rağmen hangi gerekçe ile yapılmıştır?

-Gerek Anayasa 41.maddesinde , gerekse de ilgili diğer mevzuat ile korunması emredilen aile birliğinin korunması neden göz ardı edilmiştir?

-Söz konusu Şirket ile ilgili iddialar doğru mudur?

-Bu tarz uygulamalar ile PTT bir yaz boz tahtasına dönüşmekte ve kurum imajı bundan zarar görmektedir. Daha geçen Hafta idari mahkeme kararı ile Sendikamız genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’ nun sürgünü, yargıdan geri dönmüşken tekrar bu şekilde sendikamızı hedef alan hukuksuz uygulamalar ile ne hedeflenmektedir?

 Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar ve yöneticilerin hakkaniyetsiz tutumlarının PTT’mizi getirdiği nokta ortadadır. Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır.

Üyelerimizin sürgün edilmesi, aslında son süreçte sendikal haklara yönelik bütünsel saldırının bir parçasıdır.

Yaşam alanlarımız, emeğimiz güvencesizleştirilirken, emekçiler haksız ve hukuksuz biçimde sürgün edilirken bizlerden susmamızı ve biat etmemizi istiyorlar.

Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelik baskı politikalarına son verilmelidir. Sürgün edilen arkadaşlarımız derhal sürgün edilmeden önceki görevlerine başlatılmalıdır.

Şu çok iyi bilinmelidir: Bizleri, sendikamızı baskı ve sürgünlerle susturacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir.  Gün, Sendikamıza, üye ve yöneticilerimize yönelen bu saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme ve dayanışmayı büyütme günüdür.         Bundan önceki süreçlerde olduğu gibi tüm baskı ve tehditler rağmen sendikal hak arama mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha paylaşıyoruz.            

Üyelerimize Yönelik Baskı ve Sürgünler Bir An Önce Durdurulmalıdır!

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN 

KESK HABER SEN 6 NO’LU ŞUBE

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =

Örnek Resim