Anasayfa / MANŞET / VARLIK FONUNDAKİ PTT SATIŞA MI HAZIRLANIYOR?

VARLIK FONUNDAKİ PTT SATIŞA MI HAZIRLANIYOR?

Son olarak yayımlanan 696 KHK ile Varlık Fonuna devri sağlanan 177 yıllık PTT ve iştirakleri kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımına ilişkin düzenlemelerin kapsamı dışında tutulmuş, sözleşmeli personel alımında KPSS şartı ortadan kaldırılmış, torpil ve kayırmacılıkla işe alımı iptal eden mahkeme kararları (Danıştay) hiçe sayılmış, şirketleşen PTT’nin çalışanlarının kaderi şirketin iki dudağı arasına terk edilmiş, binlerce emekçi geleceksizleştirilmiştir.
Varlık Fonuna devir olan PTT şu ana kadar kurum içinde çeşitli şirketler kurdu ve özel sektör iştiraklere katıldı bile.

♦PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü; yapım ihaleleri hariç olmak üzere, kamu ihale kanunu, Harcırah kanunu, Taşıt Kanunu, Kamu konutları kanunu dışına alınmıştır.

♦PTT A.Ş.’ de istihdam edilecek personel şeklini ve mevzuatını PTT A.Ş’ nin kendisi belirleyecektir.

♦PTT A.Ş unvan yükselmeleri, terfi, görevden alma, disiplin, sözleşme yenilenmesi PTT A.Ş. Genel Kurulunun çıkaracağı yönetmelikle düzenlenecektir. Şef, Başdağıtıcı, Müdürlük v.b. sınavsız olabilecektir. Adam kayırma ve torpil had safhaya çıkacak, zaten bozuk olan iş barışı hepten bozulacaktır.

♦Danıştay kararıyla usulsüz yapılan sınav ile atamaları durdurulan İHS’li personelin güvenlik soruşturmaları tamamlananları iş başı yaptırılacaktır.

♦PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde görev yapan taşeronlar kapsam dışında bırakılmıştır. Ancak PTT A.Ş.’ye yeni personel alımlarında kendi bünyesinde kuracağı şirketlerde taşeronların değerlendirilmesi ihtimal dahilinde olacaktır.
Özetle ptt personel politikasında bir kamu kurumu olma özelliğini kaybedecektir.

KESK Haber-Sen
Genel Merkezi

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 13 =

Örnek Resim