Anasayfa / MANŞET / Yürütme Kurulu Üyemiz Elif ÇUHADAR Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Yürütme Kurulu Üyemiz Elif ÇUHADAR Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Bu operasyonların içine bir şekilde konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın yönetici ya da üyelerinin dahil edilmesine özellikle dikkat edildiği anlaşılıyor! Niyet bu olunca gerekçe bulmak tali bir konu oluyor!

Bu sabah Yürütme Kurulu üyemiz Elif ÇUHADAR evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır. Edindiğimiz bilgilere göre 2014 yılında İzmir’de yapılan bir panele katılması gerekçe gösterilmektedir. Elif Çuhadar’ın İzmir’e götürüleceği söylenmektedir.

TTB yöneticilerinin denetimli serbestlikle serbest bırakılmalarının hemen ertesi günü bu operasyonun yapılması ve Konfederasyonumuzun hedef alınması tesadüf olmayıp aksine sistematik saldırıların devamı niteliğindedir.

Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır.

OHAL’in kendisi anayasal düzeni korumaya yönelik olmasına rağmen AKP OHAL’i anayasal hakları ortadan kaldırmak için kullanmaktadır. OHAL, iktidara istediğini yapma ve siyasal hedeflerine uygun zemin yaratma keyfiyeti veren bir araca dönüştürülmüştür.

2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinliğin gerekçe gösterilerek Yürütme Kurulu üyemizin sabah evinin basılarak gözaltına alınması OHAL’in kullanılma amacını bir kez daha gözler önüne sermiştir. OHAL, AKP’nin elinde bir yargı sopasına dönüşmüş, umarsızca ve pervasızca savrulmaktadır.

AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz. Sendikal hak ve özgürlükler, işçi sınıfının, ezilenlerin yüzyıllık kazanımlarıdır. OHAL gerekçesiyle askıya alınmalarını, ortadan kaldırılmalarını kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Gözaltı ve toplu tutuklama furyasını şiddetle kınıyoruz. Yürütme Kurulu üyemiz Elif Çuhadar derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + eleven =

Örnek Resim