Anasayfa / MANŞET / Yüzyılın Provokasyonu!

Yüzyılın Provokasyonu!

Filistin sorunu konusunda ABD Trump yönetiminin İsrail yanlısı politikaları “Yüzyılın Barış Projesi” adı altında yeni bir işgal harekâtına dönüşmüştür.

ABD’nin, İsrail ve kimi Körfez ülkeleri ile işbirliği içinde hazırladığı ve adını ‘Yüzyılın Anlaşması’ koyduğu proje kapsamında Bahreyn’in başkenti Manama’da organize ettiği ‘Refah için Barış’ konferansı ile alt yapısı hazırlanan antlaşmanın 28 Ocak 2020 tarihinde Trump ve Netanyahu tarafından çözüm olarak sunulması çözüme yönelik açık bir provokasyondur.

Filistinli örgütler ve birçok ülke tarafından ret edilen Antlaşma taslağı/projesi, Filistin’i yeniden işgal girişimi ve projesidir.

Yüzyılın Antlaşması öz olarak; Filistin’i ayrı bir egemen devlet olmaktan çıkarmakta, Kudüs tamamen İsrail toprağı olarak kabul etmekte, Kudüs’ün küçük bir köyü olan Ebu Dis Köyü Filistin’e sözde bir başkent olarak göstermekte, Filistinli mültecilerin uluslararası yasalar gereği sahip oldukları geri dönüş haklarını iptal ederek ilelebet sürgünde yaşamaya mahkûm bırakmaktadır.

Proje Filistin halkının eşitlikçi, özgürlükçü temelde bağımsız devlet olma isteğini, Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkını ortadan kaldırmayı, İsrail ve ABD sermayesinin çıkarlarını ve Ortadoğu’da hegomonik üstünlüklerini hedeflemektedir. Daha kısa vadede ise Projeyi kabul etmeyeceği açık olan Filistin halkına ve Filistinli örgütlere yönelik yeni yaptırım ve baskıları da “projeyi kabul etmediler” adı altında meşrulaştırma amacı gütmektedir.

Konfederasyonumuz dün olduğu gibi bugün de sorunların diyalog yoluyla barışçıl, eşitlikçi, özgürlükçü temelde çözümüne dair ilkesini, inancını ve tavrını korumaktadır. Bu temelde Yüzyılın Barış Projesi adıyla sunulan provokasyonu oldukça tehlikeli bulmaktayız. Bu tür girişimlerin sonuç yaratmadığı, aksine Filistin halkının aleyhine sonuçlar doğurduğu, çatışmalı süreci kalıcı hale getirdiği geride bıraktığımız yüzyılda defalarca kanıtlanmıştır.

Dolaysıyla sadece proje değil emperyalist güçler de bölgeden geri çekilmeli; çatışmaları, savaşları derinleştiren politikalardan vazgeçilmelidir.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + nineteen =

Örnek Resim