Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Yasa Tasarısı Meclis’te kabul edildi

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi Yasa Tasarısı Meclis’te kabul edildi

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM’de kabul edildi

AKP’nin emeğe yönelik saldırılarından olan BES yasa tasarısı 2 Ağustos’ta Meclis’e gelmişti. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM’de kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen kanun tasarısına göre; çalışanlar için zorunlu katılımı öngören yasa tasarısı ile 45 yaş altı 13 milyon çalışanın tamamı sisteme katılacak. Çalışanların maaşlarından aylık 100 TL otomatik olarak kesilecek sistemle, hükümet 10 yıl içinde 100 milyar TL’den fazla kaynak elde etmeyi amaçlıyor.

Çalışanlar 2 ay içinde sistemden vazgeçebiliyor ancak 2 ay içinde sistemden çıkmayan çalışan sistemde mecburi olarak kalıyor ve ücretlerinden kesinti yapılıyor. Söz konusu düzenlemeyle ilgili çalışmalardan sorumlu kurum da Hazine Müsteşarlığı olacak.

Kamu kaynaklarının finans sermayesine aktarılması anlamına gelen bu düzenleme aynı zamanda emekçilerin elinden emeklilik hakkını alan güvencesizleştirme politikalarının da bir parçası olacak, emekliliği neredeyse imkansız hale getirecek.

Zorunlu BES, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − three =

Örnek Resim