Anasayfa / MANŞET / Çorum Katliamının Üzerinden 40 Yıl Geçti!

Çorum Katliamının Üzerinden 40 Yıl Geçti!

Bundan tam 40 yıl önce, bir buçuk ay boyunca Çorum’da Alevi katliamı yaşandı.57 can, insanlık dışı yöntemlerle katledilirken, toplumsal hafızamız, izleri asla silinemeyecek travmalara, yağma ve talana, işkencelere, tecavüzlere tanık oldu.

Aydınlığı, bilimi, laikliği, seküler yaşamı yok edip ülkeyi ortaçağ karanlığına boğmak isteyenlerin Maraş’ta başlayan katliam politikaları, Çorum’da, Sivas’ta, Malatya’da sürdü. Kendisinden olmayanı yok sayan bu yaklaşım bu toprakları ateşe vermekle yetinmedi, makbul görülmeyen, ötekileştirilen her inanç, her kimlik yoğun bir katliam ve yok etme politikasının hedefi haline getirildi.
Hala içimizin yanmasına neden olan bu katliamlar, bugün eşitliğe, özgürlüğe, laikliğe ve barışa dair sesimizin daha gür ve yüksek çıkmasını zorunlu kılıyor. Çünkü ötekileştirme, yok sayma, yaşam hakkını tanımama, asimilasyon ve katliam tehditleri varlığını gittikçe güçlendirerek sürdürüyor.

KESK olarak, bu topraklarda yaşayan herkesin farklılıklarıyla birlikte, eşitçe ve özgürce var olabileceği bir yaşamı talep ediyoruz. Katliamlarla yüzleşmenin ancak bu katliamların failleriyle, arkasındaki güçlerle, ayrımcı, eşitsizlikçi, gerici politikalarla yüzleşerek gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Yitirdiğimiz canların önünde saygıyla eğiliyor, eşit, özgür, laik, demokratik ve barış içinde bir yaşam için mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Kesk Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 10 =

Örnek Resim