Anasayfa / MANŞET / G9 Gazeteciler Platformu Adalet Yürüyüşünde…

G9 Gazeteciler Platformu Adalet Yürüyüşünde…

G9 Platformu üyeleri adalet yürüyüşüne katılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yürüdüler.

Adalet yürüyüşünün 3ncü gününde ikinci etaba G9 Platformu Dönem Sözcüsü ve Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Onursal Başkan Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıç, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Başak Kaya ve Tümay Berkin ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Temsilcisi İklim Öngel ve Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu katıldı.
G9 Platformu adına konuşan Doğan Tılıç;
“Gazetecilik meslek örgütleri olarak bu yürüyüşü çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye son birkaç yıldır dünyanın en büyük gazeteciler hapishanesi haline geldi. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi adalet sorunudur. Sadece, yazdığı haberlerden dolayı içerde yatan arkadaşlarımız var. Bizler bu yürüyüşü birçok açıdan önemsiyoruz.
Parti yürüyüşü olmamasının vurgulanmasını önemsiyoruz,
Sadece bir kişi için yapılan bir yürüyüş olmamasını önemsiyoruz,
Gerçekten Türkiye’nin adalet yoksunluğu halinden muzdarip olan herkes için yürünüyor olmasından dolayı önemsiyoruz,
Bu yürüyüşün bütün gazeteciler için, cezaevinde hiçbir gazeteci kalmayana kadar devam etmesini önemsiyoruz,
Ve adalet yürüyüşünün bu doğrultuda gerçekleştirildiği için de yine meslek örgütleri adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise adalet yürüyüşünün amacını şu şekilde dile getirdi;
“Bu yürüyüşü tüm gazeteciler için, görevlerine son verilen akademisyenler için, ölüm sınırına gelmiş arkadaşlar için, açlık grevi yapan ve sivil bir eylem yaptığı için gözaltına alınan ve sonra tutuklanan iki akademisyen için, herkes için yapıyoruz. Bunun bir siyasi partiyle, etnik kimlikle bir ilgisi yok. Bu ülkede yaşayan 80 milyon insan adalet istiyor. Biz de bu adalet isteğini yerine getiriyoruz. Sesimizi hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmak istiyoruz.
150’den fazla gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Haber yaptı diye insanlar tutuklanamaz. Medya iktidarı eleştirdi diye insanlar tutuklanmaz, hapse atılmaz. Gazeteci gazetecilik görevini yaptığı için gözaltına alınmaz, tutuklanmaz. Bütan bunların hepsini dile getireceğiz, bu bizim görevimiz. Bunu yapmak zorundayız.
Bunu yaparken belli bir siyasal kimlik altında yapmıyoruz. İnsan olarak, insanın adalete duyduğu ihtiyacı dile getirmek için yapıyoruz.
Hiç kimsenin itiraz etmeyeceği bir kavramdır adalet. Kimse itiraz edemez. Benim için geçerli olan adalet, benim gibi düşünmeyen insanlar için de geçerlidir.”

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + four =

Örnek Resim