Anasayfa / MANŞET / HALKIN BİRİKİMİNİ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKEN BU DÜZENE HAYIR

HALKIN BİRİKİMİNİ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKEN BU DÜZENE HAYIR

VARLIK FONUNA DEVİR SOYGUNLUĞUNA HAYIR

SESSİZ KALMA

PTT 05.02.2017 tarihinde varlık fonuna devredildi.

AKP hükümeti, hızlı bir yasama faaliyeti içinde. Torba yasaları birbirini ardına çıkararak çuvala her şeyi dolduruyor. Hayati önemde olan, birbirinden kopukmuş gibi görünen ama bir araya geldiğinde önemli bir zinciri oluşturan halkalar, uç uca eklendiğinde devasa bir bütçe oluşturuyor. Hükümetin bütçe konusunda sıkıştıkça Kamu kurumlarını bu fona devredeceği açıktır. Varlık Fon’u da zaten bu amaçla kurulmuştur. Bu devir Sayıştay ve Meclis denetimi olmadan kaynakların keyfi kullanımını ve devamında özelleştirmeleri getirecektir.

Sıkıntı belli; Türkiye yaşanan ekonomik daralmadan dolayı büyüme sağlayamıyor.   Yaşanan demokrasi sorunlarından kaynaklıda dış sermaye ye kaçmış yâda yeni yatırım yapacak güveni bulamıyor. Bu nedenle kamuya ait olan kurumlar her gün bir yenisi eklenerek fona devrediliyor.

2011 sonrası başlatılan çevre ve tarih, kültür düşmanı “mega projeler” yatırım halinde. İstanbul’un kuzeyini katleden 3. Köprü, 3. Havalimanı, raftaki Kanal İstanbul, yap-işlet-devret modeliyle yerli-yabancı sermayeye ihale edilmiş sağlık kampüsleri, otoyollar, nükleer santraller vb…

Ülkede, sistemin  “inşaat odaklı” var ettiği yandaş sermayesine daha çok kazandırabilmek için elde avuçta kalan kamu kaynaklarını, sinekten yağ çıkarırcasına semirme azminde.

Dahası; merkezi bütçe şöyle ya da böyle TBMM ve Sayıştay denetiminde, fakat bu fon Sayıştay ve TBMM denetiminden uzak, sadece 5 yönetim kurulu ve onlara ne yapması gerektiğini emredecek kişi yada kişilere bağlı çalışacak. İşte bunun yolu torba yasaya serpiştirilen halkalarla elde edildi. Türkiye Varlık Yönetim Şirketi A.Ş. ve onun kuracağı fon, güya Başbakanlığa bağlı, bir devlet şirketi olacak. Fakat garip olan, bu devlet şirketi, kamu kaynaklarını kullanarak kurulduğu halde ne TBMM ne de Sayıştay denetiminde olacak.

Sonuç olarak;

Emekçilerin alın teri ile var ettikleri büyüttükleri PTT bugün itibarı ile fona devredilmiştir. Hükümet Olağan Üstü Hal koşullarından yararlanarak bir gecede PTT’yi peşkeş çekti. Yarın PTT’nin içi boşaltıldığında bu kurum zarar ediyor, satıyoruz diyerek PTT emekçilerinin iş akitleri son bulacak.

PTT nin de içinde bulunduğu Varlık Fonunda ki kurumlar halka arz adı altın yandaşlarına, sermayedarlarına peşkeş çekilerek Kamu emekçilerinin ekmeği elinden alınacaktır.

Bu gidişe dur diyeceğiz…

Alanlara çıkarak, alın terimizle yarattığımız bu değerin peşkeşine izin vermeyeceğiz.

Referandumda oyumuzu demokrasinden yana kullanarak hayır diyeceğiz.

Var olan sistemi, demokratikleştirmek yerine geriye götürmek isteyenlere hayır diyerek,

Biz kazanacağız

Biz kazanacağız

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 5 =

Örnek Resim