Anasayfa / Uncategorized / Sendika Haktır Engellenemez!, TARİŞ İşçisinin Yanındayız!

Sendika Haktır Engellenemez!, TARİŞ İşçisinin Yanındayız!

İşçilerin, emekçilerin en  temel haklarını yok sayan,  hak arama yollarını tıkayan, 19. Yüzyıl kölelik koşulları dayatan saldırılar tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak İzmir Çiğli Organize Sanayi’de bulunan TARİŞ  Zeytinyağı fabrikası işçileri DİSK/Gıda-İş sendikasına üye oldukları için hedef alınmıştır.

Sendika örgütlenmesini beş ay önce tamamlamasına rağmen işveren işçileri istifaya zorlayan baskılarını artırmıştır. Dün sendika üyesi yedi işçiyi işten çıkarması ile başlayan direnişe fabrika önüne yığılan TOMA ve panzerlerle müdahale edilmiş, fabrika işçisi ve  sendikacı toplam 64 kişiyi gözaltına almıştır. Gözaltına alınanların tamamı sabah saatlerinde serbest bırakılmıştır.

Sendika hakkı, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır. Butemel hakların kullanılmasını sağlamakla yükümlü olanların  işverenin yanında saf tutması kabul edilemez.

KESK olarak TARİŞ işçisi nezdinde tüm emekçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini hedef alan saldırıyı kınıyoruz.  Tüm kamuoyuna, işçi sınıfı mücadele tarihinde önemli bir yeri olan TARİŞ işçisinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.  

İşten atılan işçiler geri alınsın.

Sendikal örgütlenme hakkı önündeki engellere, baskılara son verilsin!

Yaşasın sınıf dayanışması!

Yaşasın işçilerin, emekçilerin birliği!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

26 EKİM 2023 KÜTAHYA ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

Haber-Sen MYK ve 2 Nolu Şube Yönetimi Kütahya’da emekçilerle biraraya geldi. Kütahya Başmüdürlüğü, PDM ile ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 3 =

Örnek Resim