Anasayfa / Basın Açıklamaları / HESAP ORTADA #PTTdeZulümVar

HESAP ORTADA #PTTdeZulümVar

BASINA VE KAMUOYUNA

HESAP ORTADA #PTTdeZulümVar

PTT yönetimi yıllardır personel eksikliğini gidermediği için, eksik personelle verilen kamu hizmeti ister istemez aksamaktadır. Öncelikle personel eksikliğini giderip, profesyonelce program ve organizasyon ile iş barışını da sağlayan bir planlama yapması gereken PTT yönetimi, aksine iş yükü altında ezilen PTT emekçilerine baskı ve mobbing uygulamaktadır. Bu baskı, sindirme ve tehditlere şimdi de en son olarak İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) ve firma personeli emekçiler eklenmiş olup, iş feshi de olmak üzere her türlü cezai uygulama yapılacağı ve eksik dağıtım yapanların isimlerinin Genel Müdürlüğe bildirileceğini belirtilerek, tehdit edip,  keyfi ve hukuksuz uygulamalar yapılmaya başlanmıştır.

Bizzat, PTT Genel Müdürlüğü makamından 21.01.2022 tarihinde, PTT Başmüdürlerine gönderilen yazı ile mevcut iş yükü altında, ayrıca pandemi ve kış koşulları içinde çırpınan cefakar PTT emekçilerinin mücadelesi görülmemiş, dağıtıma çıkan gönderilerin minimum yüzde doksanının teslim edilmesi ve bunun aynı gün yapılmasının istenmesi, kargo ve posta gönderilerinde devir işleminin de minimum yapılması dikta edilerek adeta 21.yüzyılda modern köleliği getirmiştir. Bununla birlikte, Genel Müdürlük yazısında konuya ilişkin uygulama, tedbir ve izlenecek yöntemlerde Başmüdürlere yetki tanınması da zaten baskıcı ve cezacı bir zihniyet ile işlerin görülmesini sağlayan, baskılarını her geçen gün artıran Başmüdürlere de onay verilmiştir. Hatırlanacağı üzere, PTT üst düzey görevlerine yandaş sendikaların yöneticileri liyakatsiz olarak atanmışlardı.

Her ne olursa olsun, biz haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan tüm PTT emekçilerinin yanında olacağız. Şu unutulmamalıdır ki; hiç bir yönetim keyfi hukuksuz bir biçimde baskı kurarak başarılı olmamıştır ve olamaz. Demokratik özgür bir düzenin kurulabilmesi için aidiyet duygularının eski yıllarda olduğu gibi artacağı, baskıcı, cezacı bir zihniyetten ziyade sevgi ve saygının ön planda olduğu bir kurum oluşturma mücadelemiz her daim sürecektir.

Bu kurum sahipsiz değildir, hiç bir baskı, zulüm ve hukuksuz keyfi cezacı zihniyet bizleri yolumuzdan döndüremeyecektir. Bu karda kışta, ulaşımın dahi zor yapıldığı çatıların çöktüğü, insanların mahsur kaldığı, yolların kapandığı bir ortamda üstelik Covid-19 virüsünün pik yaptığı yüzlerce PTT emekçisinin virüs kaptığı şu günlerde, ekonomik kriz ile de cebelleşirken,  PTT yönetimi kendi çalışanlarını koruyan, sahip çıkan ve problemlerin çözümü için çalışma barışı için de uğraş vermesi gerekirken, çok acıdır ki, kendi emekçilerine baskı ve tehdit yöntemini uygulamaktadır. Bir yönetememe acizliği ortadadır. Hesap ortada #PTTdeZulümVar

PTT özellikle bir ipotek kuruluşu olan Türkiye Varlık Fonuna (TVF) devir olduktan  sonra yaşanan çok yüksek kamu zararlarının önlenmesi için değil, mevcut sömürü ve yozlaşma kültürünün devam edebilmesi için kurumunu seven sahip çıkanlara ceza kesiyor. Asli işi için personel eksikliğini giderme yerine de, TVF sonrası oluşturulan iştiraklerine maaşları dahi belli olmayan yandaşları işe alarak, kamu giderinin artmasına da sebebiyet oluyor.

Başaramayacaklar! Susmuyoruz. #PTTdeZulümVar demeye her ortamda; sokaklarda, meydanlarda, basın toplantılarında, açıklamalarda ve uluslararası mecralarda haykırmaya devam edeceğiz. Haksız, hukuksuz keyfi uygulamalarda bulunan, emekçileri baskı ve mobbing ile ezen PTT Başmüdürlerinden hukuk karşısında hesap soracağız. Her birinden adalet karşısında davacı olacağız, kurumumuzu ve PTT emekçilerini karanlıktan kurtaracağız!

Haber-Sen gerçekleri açıklıyor diye,  PTT yönetimi zulmün bayrağını çekerek olağanüstü kararlar alıp sendikamız yöneticilerini üyelerini cezalandırmaktadır. Baskıcı tehditkâr saldırılarıyla sendikamızı susturmaya çalışıyorlar ama şunu da çok iyi biliyorlar ki… susmadık susmayacağız heryerde gerçekleri yüksek sesle haykıracağız… Kurulduğumuz günden bugüne  PTT emekçilerinin zulüm altında ezilmesine karşı çıktık.  Çıkmaya da devam edeceğiz.  Tüm saldırı politikalarınızı haklı onurlu mücadelemizle geri püskürtüp, yarınımızı emeğimizle kazanacağız.

Eyy..  bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin vicdanı olan kamuoyu,  Adeta yandaş bir çıkar grubunun talimatlarıyla hareket eden PTT Yönetimi,  dayandığı mevzuatı, kanunları ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmektedir.

Hizmet kolundaki bir sendika olarak;  ifade, eleştiri ve görüş farklılığı özgürlüğümüzün önünde; uygulamaları ile açık olarak engel oluşturmaktadır. Hesap ortada #PTTdeZulümVar       26.01.2022

PTT’DE ZULÜM VAR !…

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI !…

PTT EMEKÇİSİ İŞ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR!…

 

KESK/HABER-SEN

MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 6 =

Örnek Resim