Anasayfa / Basın Açıklamaları / SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLABİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLABİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

PTT’de son günlerde sendika yönetici ve üyelerimizin yaşadığı sürgünler için Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenledi. KESK Eş Başkanımız Mehmet Bozgeyik ve konfederasyomuza bağlı sendikaların MYK’ları katılım sağladı. Açıklamayı Genel Başkanımız Mesut Balcan okudu.

İstanbul Şubelerimiz sendikamız binasında bir araya gelerek PTT de yaşanan son sürgünleri basın ve kamu oyu ile paylaştı. Metni Şubelerimiz adına Bircan Dağ okudu.

Genel Mali sekreterimiz Sabri gündüz , Mersin KESK şubeler platformu, siyasi parti temsilcileri ve Emek demokrasi platformu olarak PTT genel müdürlüğü ve PTT başmüdürlüğün sürgün politikaları yapılan basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı….

BASINA VE KAMUOYUNA

Türkiye’deki sendikal yapının en önemli ve gerçek temsilcisi KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altındadır.

Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamıza hukuksuz saldırılarını arttırıyor.

Örgütlü bulunduğumuz PTT VE TRT DE UĞRADIĞIMIZ SENDİKAL AYRIMCILIK VE BASKI son yaşanan ihraç ve sürgünlerle ayyuka çıkmıştır.

TRT ve PTT yönetimleri yetkilerini kötüye kullanarak 4688 Sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyorlar, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar.

Sendikal faaliyet yürüten Şube yöneticilerimizi ve üyelerimizi yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen üye sayımızı arttırarak yetki aldığımız iş yerlerinden kilometrelerce uzağa ve örgütlenme alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye, yetkimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Üstelik sürülen arkadaşlarımızın yerine gizlemeye bile gerek görmeden yandaş sendikaların yönetici ve üyelerini atıyorlar.

Bunun en son örneğini Mersin Silifke Merkez Müdürlüğünde çalışan üyemiz Bülent Yasin BAL ‘ın Ardahan Hanak Ptt Merkez Müdürlüğüne kendi isteği dışında tayini çıkarılıyor. Aynı gün üyemiz Mehmet TANRIVERDİ Tarsus Merkez Müdürlüğüne sürgün ediliyor.

İstanbul Şişli PDM de Şube yöneticilerinin görev yaptıkları yerden uzaklaştırılması yasa ile engellenmiş olmasına rağmen 2 şube yöneticimiz ve 2 üyemiz aynı gün içinde İstanbul’un dört bir yanına gönderilmiş ve aynı gün yerlerine yandaş sendikanın üye ve yöneticileri atanmıştır.

Şişli Posta Dağıtım Merkezi Başdağıtıcısı KESK Haber Sen 5 No.lu Sube Örgütlenme Sekreteri İhsan Gülmez Şişli’den Küçükçekmece’ye gönderilirken yerine Birlik Haber Sen üyesi bir başdağıtıcı, Şube Hukuk Sekreterimiz Veznedar Musa Yıkılmaz Şişli PDM’den Zeytinburnu’na gönderilirken yerine aynı gün Birlik Haber Sen üyesi bir veznedar getirilmiştir.

Bütün bu atamaların hukuksuz olduğu PTT yönetimlerince çok iyi bilinmektedir. Pandemi sürecinin başında PTT’nin çalışma koşullarının salgına uygun olarak düzenlemesi taleplerimize karşılık benzer uygulamalarla karşılaşmış tayinlerle sesimiz kısılmaya çalışılmıştı.

Örgütlü Bulunduğumuz İşyerlerindeki yöneticiler açıkça sendikal ayrım yapmakta üyelerimize MOBİNG uygulamaktadır.

Bu hukuksuz uygulamaların altında imzası bulunan Başmüdür ve diğer yetkililer hakkında, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacaktır.

Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız.

Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. İnsanca yaşama ve çalışma talebi, bu ülkenin kurumlarına sahip çıkma çabası suç değildir.

Başta kurumlarımızın özelleştirilmesine karşı çıktık daha sonra 180 yıllık PTT’nin varlık fonuna aktarılmasına.

PTT emekçilerinin insanca koşullarda yaşaması ve çalışabilmesi için mücadele ettik, ediyoruz, edeceğiz.

Hiç durmadan doğruları söylüyor, çoktan hak ettiğimiz hakları almak için taleplerimizi dile getiriyoruz.

PTT yönetimini size şikâyet ediyoruz. Kendini yasalardan üstün görüyor, sendikal ayrımcılık yapıyor, adam kayırıyor, liyakatsiz atamalara imza atıyor ve kurum kaynaklarını kendileri, yandaşları ve aileleri için fütursuzca kullanıyorlar.  03.11.2021

 

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA

BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

BOYUN EĞMEYECEĞİZ BİAT ETMEYECEĞİZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!….

 

HABER-SEN

                                                                                                           MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + eight =

Örnek Resim