Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / HABER-SEN ESKİŞEHİR DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

HABER-SEN ESKİŞEHİR DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Grev uluslararası sözleşmelerle ve Mahkeme kararları ile bir hak olarak tanınmasına rağmen hazırladığı soruşturma raporu ile üyemizin disiplin cezası almasına ve tamamen gerçek dışı değerlendirmeler yaparak üyemizin ikaz edilmesine neden olan Kontrolör hakkında 11.03.2016 tarihinde suç duyurusunda bulunduk.

Uluslararası anlaşmalar ve Anayasamızdan aldığımız yasallıkla gerçekleştirilen “greve katılım” eylemini disiplin suçu diye yorumlayarak bu şekilde bir yazı ile özlük dosyasını da doğru olmayan ifadeler kullanarak ifşa etmek, KESK Haber-Sen üyesi ve il temsilcisi olarak üyemize ve üye olsun olmasın tüm çalışanlara mobbing uygulamak suçunu teşkil eder. Üyemizi yasal dayanağı olmayan suçlamalar ve ithamlarla korkutmak ve baskı altına almaya çalışmak Türk Ceza Kanununun “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” başlıklı 118. Maddesine göre suç teşkil etmektedir.

Kontrolör, üyemiz hakkında “işe alındığından bu yana görevinde verimli ve başarılı olamadığı, çalıştığı müdürlüklerin hiç birisinin hakkında olumlu kanaati bulunmadığı” iddiasında bulunmuştur. Üyemizin Eskişehir ilinde görev yaptığı 2013-2014 ve 2015 yılları sicil değerlendirmelerinde başarı notu A (90) olarak verilmiş olup 1. ve 2. Sicil Amirleri tarafından “Çok iyi” olarak değerlendirilmiştir. Kontrolörün iddia ettiği gibi bir durum olmadığı halde kasıtlı olarak yanıltıcı ifadeler kullanılmıştır. Gerek Başmüdürlük gerekse Müdürlüğü nezdinde hakkında olumsuz kanaat yaratılmaya çalışılmıştır. Soruşturmayı yürüten kontrolör görevi kötüye kullanma suçu da işlemiştir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Örnek Resim