Anasayfa / KADIN / Yasaklara ve Karanlığa Hayır! 8 Mart’ın Aydınlığında Alanlarda Buluşuyoruz!

Yasaklara ve Karanlığa Hayır! 8 Mart’ın Aydınlığında Alanlarda Buluşuyoruz!

Yasaklara ve karanlığa hayır başlığıyla, 8 Mart programımızı, taleplerimizi, eylem ve etkinlik takvimimizi açıkladığımız basın toplantımızda, basın açıklamasını Hukuk-Tis Ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fatma Çetintaş, SES EŞ Genel Başkanı Gönül Erden, SES Kadın Sekteri Belkıs Yurtsever, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit ve BES Genel Kadın Sekreteri Meryem Çağ ile birlikte gerçekleştirdik. Basın açıklaması metni aşağıdadır.

Yasaklara ve Karanlığa Hayır!

8 Mart’ın Aydınlığında Alanlarda Buluşuyoruz!

Kadınların kurtuluş mücadelesinin simgesi olan   8 mart ,  tarihsel bir olayın yıldönümünden  öte, mücadele tarihinin çeşitli uğraklarının toplamının bir kazanımıdır.Tarihsel bir direnişin ve isyanın kazanımı olarak evrenselleşen 8mart, erkek egemen zihniyetin bize  yasakladığı alanları kazanmayı, ördüğü duvarları yıkmayı , dayatmalarını  reddetmeyi öğretmiştir.

Bu nedenle yüzlerce yıla damgasını vuran kadın öncülerimizden, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve kararlılıkla yolumuza devam  ediyoruz. Bugün isyan çığlığını  daha fazla yaymaya, direnişi yükseltmeye  ve daha fazla dayanışarak mücadeleyi büyütmeye her zamankinden daha çok kararlıyız.

8 mart  tarihselliğinin ülkemizde ve dünyada daha fazla anlam kazandığı bir dönemdeyiz., Erkek egemen kapitalist sistemin biz kadınların varlığına , emeğine ve kazanımlarına dönük saldırılarını fütursuzca arttırdığı böylesi  önemli bir süreçte, KESK’ li kadınlar olarak  süreklileştirilmiş bir  OHAL’ e ,  khk’ ler ile  işten atmalara, en temel hak ve özgürlüklerin kullanımının keyfiyetle yasaklanmasına,tekçi yaşam biçimi dayatmalarına  itiraz ediyoruz. Bizi geleceksiz, kimliksiz, iradesiz ve  güvencesiz bırakmak isteyenlere   ”hayır” diyoruz, ”hayır” ı örgütlüyoruz.

Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyerek yıllardır yürüttüğümüz mücadelemize sahip çıkıyoruz;8 Mart’ ta  tekçiliğe, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa ve faşizme karşı itirazlarımızı büyütüyoruz, diktatörlük rejimine hayır diyoruz.

“KARANLIĞA HAYIR! 8 MART’ IN AYDINLIĞINDA  BULUŞUYORUZ” şiarı ile  örgütlediğimiz eylem etkinliklerimizi özgür, eşit ve cinsiyetçi olmayan bir yaşamı kuruncaya kadar mücadele etmenin kararlılığıyla yürüteceğiz. Bu çerçevede;

1)Tüm hafta boyunca bizleri iş yerlerimizden ve kamusal hayattan dışlamak isteyenlere karşı ”gitmiyoruz her yerdeyiz” yazılı kokartlarımızı takacağız.Panellerde, söyleşilerde, mitinglerde,  meşalelerle aydınlattığımız yürüyüşlerde  buluştuğumuz kadınlarla dayanışmayı büyüteceğiz.

2)4 mart cumartesi  günü”  ohal  hukuksuzluğunu, khk leri, ihraçları kabul etmiyoruz,  iş güvencemize sahip çıkıyoruz”  diyerek tüm illerde oturma eylemleri gerçekleştireceğiz.

3)6 mart pazartesi günü,  tutsak kadınlara dayanışma kartlarımızı göndererek  postaneler önünde  basın açıklamaları gerçekleştireceğiz.

4) 6 mart akşamı ”hayır de kadınlar kazansın” ht ile gerçekleştireceğimiz sosyal medya eyleminde, referandumda bize dayatılan tek adamlık rejimine karşı tüm kadınları  sözlerini söylemeye, hayırlarımızı birleştirmeye  çağırıyoruz.

5) 8 mart günü  dünyadan yükselen kadın isyanına ve ortak eylem çağrısına kitlesel olarak iş   yerlerimiz önünden, sokaklardan, meydanlardan  ” her yerdeyiz” diyerek ses veriyoruz.Yıllardır dillendirdiğimiz 8 mart resmi tatil olsun talebimizi yenileyerek,iş güvencemize, geleceğimize ve yaşamımıza sahip çıkıyoruz diyoruz.

Bize sokakları yasaklamak isteyenlere”inadına sokaktayız diyerek”,işimizi elimizden alanlara  ”gitmiyoruz, geri döneceğiz” diyoruz.Tüm kadınları isyanının büyüdüğü her yerde, çığlığının yükseldiği her yerde, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Yaşasın örgütlü  kadın mücadelemiz

Yaşasın  8 MART

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

8 MART TALEPLERİMİZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + one =

Örnek Resim