Tüm Haber-Sen’den başlayarak, insan olmanın onurunu, haksızlığa karşı direnmeyi öğretenlerden Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız İsmail Çınar’ın Haber-Sen’lilere mektup var.

16 OCAK 92

12 Eylül faşizminin henüz külleri savrulmamıştı. Ülkenin tüm aydınları, devrimcileri, sosyalistleri gibi demokratik kitle örgütlerinin önderleri de 12 Eylül zulmüne uğramış, kimi katledilmiş, kimi hapsedilmiş, kimi işkencede yok edilmişti. Hasbelkader ayakta kalmış olanlar ise bu acı sonun ateşini yüreklerinde hissediyorlardı.

Bir şey yapmalıydı, birşey yapmalıydık, ama mutlaka ayağa kalkmalıydık. Örgütlenmeli bu gidişe dur denilmeliydi. Barışa demokrasiye bir pencere açılmalıydı. Bu duygu paydaşlığı içerisinde olan kamu çalışanları 80’lerin ikinci yarısında tartışmaya başladı ve 90’ların başında kamu emekçilerini örgütlemeyi amaçlayarak sendika başvurularını yapmaya başladılar.

Haberleşme ve iletişim işkolu emekçileri olarak bizlerde “EMEK EN YÜCE DEĞERDİR”, “HAK VERİLMEZ ALINIR” şiarlarıyla 16 Ocak 1992 tarihinde İstanbul Valiliğine yaptığımız başvuru ile TÜM HABER-SEN’ i kurduk. Bazen düştük, kalkmayı öğrendik. Tekrar düştük ayakta kalmayı öğrendik. Bazen sendeledik direnmeyi öğrendik öğrettik. Sonunda kendini devletin kapı kulu gören zihniyeti yıkıp yerle bir ettik. Direnince kazanmayı öğrendik öğrettik. Barış ve demokrasi için mücadeleyi büyüttük. İnsan olmanın onurunu, haksızlığa karşı direnmeyi öğrendik öğrettik.

16 Ocak iletişim emekçilerinin en anlamlı günleridir. Bu uğurda kaybettiğimiz yiğit mücadele dostlarımızı saygı ile anarken direnen barış ve demokrasi için savaş veren tüm yürekli insanları selamlıyorum. Bugün bu mücadeleyi sürdüren kıymetli yoldaşlarımı da yürekten selamlıyor başarılar diliyorum. Sevgiyle coşkuyla sağlıkla Mücadeyle kalın…..

YAŞASIN HABER-SEN / YAŞASIN KESK.

İsmail Çınar

Kurucu Genel Başkan

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 17 =

Örnek Resim