Anasayfa / MANŞET / Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!

Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!

Haber-Sen Tunceli İl temsilciliğimiz bu gün Maraş depremi sonrası hasar gören PTT hizmet binasının boşaltılması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı Temsilciliğimiz adına Merkez Denetleme Kurulu üyemiz Erdal Kınaş okudu.

Basına ve kamuoyuna
06.02.2023 tarihinde 10 ilimizde yoğun bir şekilde yıkıma neden olan ve on binlerce can kaybı yaşadığımız deprem nedeniyle Haber-sen Dersim temsilciliği olarak bütün halklarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yaşamını yitiren canların ruhu şad olsun. Ailelerimize sabırlar diliyoruz.
Yaşadığımız bu acı olay nedeniyle burada Var olan bir olumsuz durum hakkında bütün Dersim halkına ve kamuoyuna bir Bilgi sunmak istiyoruz. Dersim PTT Başmüdürlüğü, Dersim PTT merkez müdürlüğü ve lojmanlarının bulunduğu ve mülkiyeti PTT ye ait olan bina daha önce PTT genel müdürlüğü tarafından özel bir şirkete yaptırılan analizler sonucunda PTT genel müdürlüğü tarafından güçlendirilmesi kararı verilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Deprem sonrasında lojmanda bulunan emekçiler lojmanlarını derhal kendi istekleri ile boşaltmışlardır. Ancak PTT merkez müdürlüğü ve başmüdürlük kısımları aynı binada vatandaşa hizmet vermeye devam etmektedirler.
Güçlendirme kararı verilen bu bina da çalışan hiçbir emekçi güvende değildir. Bu bağlamda Dersim PTT başmüdürlüğü ve PTT genel müdürlüğü derhal hiç zaman kaybetmeden bu binayı boşaltmalıdır. Nitelikli güvenilir kamusal hizmetin bu şartlar altında vatandaşa verilmesi imkansız hale gelmiştir. Vatandaşa hizmet noktasında, can güvenliği olmayan PTT emekçisini güçlendirme kararı bulunan bir binaya koymak tamamıyla Dersim halkına ve emekçiye zulümdür. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” kavramını dilinden düşürmeyen yöneticilerin derhâl bu bina da hizmet üretimini durdurup yeni ve güvenilir bir bina da hizmet için emekçilere güvenilir bir çalışma alanı yaratması gerekmektedir.
Buradan basın aracılığıyla Dersim halkına bu bilgiyi vermek sendikamızın temel görevidir. Yönetenlere sesleniyoruz kar hırsınız nedeniyle tek bir vatandaşımızın ve ya emekçinin burnu dahi kanasa bütün sorumluluk Dersim PTT başmüdürlüğü ve PTT genel müdürlüğü üzerinde olacaktır. Unutulmamalıdır ki deprem değil ihmal öldürür.
KESK HABER-SEN DERSİM TEMSİLCİLİĞİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 2 =

Örnek Resim