Anasayfa / MANŞET / TRT İstihdam Fazlası Personelin Hukuki Süreci

TRT İstihdam Fazlası Personelin Hukuki Süreci

Anayasada ve kendi yasasında özerk ve tarafsız bir kamu hizmeti yayıncısı olarak tanımlanan TRT, 703 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ve sonrasında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile kamu hizmeti anlayışıyla hizmet sunması gereken bir yayın kurumu olmaktan çıkmıştır.
TRT kapatılmadı, küçültülmedi ve özelleştirilmedi! TRT şirketleşti!

Merak ediyoruz nasıl oluyorsa bir kurumda hem İstihdam Fazlası Personel olacak hem de o kurum dışarıdan devamlı personel alacak. Geçen ay sadece AA(Anadolu ajansı) üzerinden 280 kişi bu kuruma alınmadı mı? Diğer kurumlardan nakille TRT’ye geçişler neden? Yapılan ihalelerle alınan insanlar kim? Madem bu kurumda fazla personel var bu insanları neden TRT alıyor? Çok açık ve net… TRT tarihinin en büyük siyasi kadrolaşması yapılmaktadır. Ve yine TRT tarihinin en büyük emekçi katliamı yapılmaktadır.
Esas hedef alınan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunudur. Egemen siyaset 657 düşmanlığını her fırsatta dile getirmiştir. TRT burada prototiptir. İstenilen iş güvencesi olmayan, özlük haklarından arınmış, hukuk karşısında çaresiz bırakılmış yeni istihdam şekli ile tüm kamu personelinin geleceğini karartmaktır.

TRT’de yeni istihdam şekli, ‘Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel’ olarak belirlenmiştir. Güvenceli çalışma ortadan kalkmaktadır. “İstihdam Fazlası Personel” denilerek, birikimli, yılların habercileri, yayıncıları ve sanatçıları kurumdan uzaklaştırılma. Halkın olan kaynakları şirketler aracılığı ile yağmalama. Kamu Hizmeti Yayıncılığını sadece sahibinin sesi haline getirme Taşrada görevli personele tayin baskısı yapılma. Bir yandan İstihdam Fazlası Personel var denilirken diğer yandan yüzlerce kişi şirketler üzerinden işe alınma sadece ve sadece YAYINCILIĞA KARŞI YAPILAN EN BÜYÜK İHANETTİR.
Biz HABER-SEN olarak BOYUN EĞMİYORUZ BİAT ETMİYORUZ.
Kamu hizmeti yayıncılığı bilincinde olan ve işinden emeğinden uzaklaştırılan TRT emekçileri TRT emekçisi bilmelidir ki; Bir gün bu coğrafyada ”BERLİN’DE HÂKİMLER VAR ” diye bilme mücadelesini asla bırakmayacağız. Ve muhakkak geri döneceğiz. Çünkü haklıyız kazanacağız.
KESK HABER-SEN olarak TRT emekçilerinin haklı mücadelesinde var olan yetkili ama sarı sendikaların yerine ETKİLİ sendika olarak gerek hukuksal gerek alan mücadelesini asla bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz. Ve bu yayıncılık ihanetine ortak olanlara diyoruz ki SİZ YOKKEN BURADA OLAN YAYINCILAR SİZ GİDERKENDE BURADA HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK.
TRT emekçilerinin geleceğini karartmaya çalışanlara son sözümüz ‘’FERMAN PADİŞAHIN İSE TRT HALKINDIR’’ YAŞASIN ÖZERK DEMOKRATİK KATILIMCI TRT MÜCADELEMİZ…. YAŞASIN KESK… YAŞASIN HABER-SEN….

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 9 =

Örnek Resim