Anasayfa / MANŞET / OHAL Komisyonu ile ilgili Haber-Sen Av.Meltem Salman’ nın açıklaması.

OHAL Komisyonu ile ilgili Haber-Sen Av.Meltem Salman’ nın açıklaması.

OHAL Komisyonunun çalışmasına ilişkin usul ve esasların yayınlanması ile birlikte 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Komisyona başvurular başlamıştır.

Komisyona başvuru süresi 60 gün olup 14 Eylül 2017 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Komisyonun başvuru kabul etmeye başladığı tarihten önce yayınlanan KHK’larla ihraç edilenler ve davaları açılmış olan üyelerimiz de Komisyona başvuru yapabilecektir. Ayrıca dava dosyaları mahkemeler tarafından Komisyona gönderilecektir. Komisyonun başvuru kabul etmeye başladığı tarihten sonra çıkarılan KHK’larla ihraç edilen üyelerimiz için dava açılmasına hukuken yer olmadığından Komisyona bireysel başvuru yapmaları gerekmektedir.

Komisyona başvurular öncelikli olarak https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet adresinden başvuru formunu doldurup komisyona ait internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Bu bir ön başvurudur. Daha sonra başvuru formunun çıktısı alınarak imzalandıktan sonra ıslak imzalı önbaşvuru dilekçesi ve hazırlanması gereken diğer başvuru evrakları illerde valiliklere veya son görev yapılan kurumun bağlı bulunduğu Bakanlık Merkezine teslim edilecektir.

Son görev yapılan yerin valiliğine ya da görev yaptığı il dışında başka şehirde ikamet ediliyorsa bulundukları yerin valiliğine başvuru yapması da mümkün olabilecektir.

Başvuru formları, başvuru formuna eklenebilecek ve 10 sayfayı geçmeyecek ek dilekçe örneği Sendikamızın internet sitesinde yayınlanacaktır. Dilekçe örneğinde giriş ve sonuç kısmına yer verilmiş, diğer kısımlar üyelerimizin doldurması için ayrılmıştır. Üyelerimiz bu kısma, çalıştıkları dönemde aldıkları ödülleri ve ihraç sonrası mağduriyetlerini yazabilirler.

Başvuru formunda “hakkındaki adli idari başvuru bilgileri” kısmına üyelerimiz ihraçlarına ilişkin açmış oldukları davaların mahkeme ve dosya numaralarını yazabilirler.

Komisyon başvuruları inceledikten sonra red ya da kabul kararı verecektir. Komisyonun red kararlarına karşı 60 gün içerisinde idare mahkemelerinde dava açılabilecektir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =

Örnek Resim