Anasayfa / Basın Açıklamaları / GENEL MERKEZ AÇIKLAMALAR / PASO HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ…

PASO HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ…

Posta Dağıtıcılarının iptal edilen paso haklarının verilmesi için toplanan imzalar TBMM KİT komisyonuna basın toplantısı yapılarak verildi.

BASINA VE KAMUOYUNA

181 yıllık kurumda daha önce var olan haklarımız gün geçtikçe tırpanlanıyor. Kurumda çalışan dağıtıcılar  Bakanlar Kurulu kararı ile 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1’nci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutularak şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaktaydı.

5584 sayılı Kanun’unda yer alan hükmün 6475 sayılı Kanun’la yürürlükten kaldırılması ve yeni kanunda bu yönde bir muafiyet hükmünün yer almaması nedeniyle mahkemelerin verdiği karar uyarınca dağıtıcıların belediyeler tarafından sunulan şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmasına son verilmiştir.

Yoğun bir şekilde çalışan dağıtıcıların temel haklardan biri olan toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkından mahrum bırakılması birçok sorun ve sıkıntılara yol açmaktadır.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri uyarınca 2020 ve 2021 yılları için kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik imzalanan Toplu Sözleşmede;

“Madde 3- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunup, belediye sınırları içerisinde Başdağıtıcı ve dağıtıcı olarak görev yapanlara, belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçları ile özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından fotoğraflı birer kart verilir.” düzenlemesi bulunmaktadır.

PTT de çalışan  dağıtıcı emekçiler  toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma konusunda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yasal düzenleme yapılması ve Toplu Sözleşme hükmünün uygulanması önem arz etmektedir.

Bu çalışmaların hızlı bir şekilde yürürlüğe girmesi için posta dağıtılarından toplanan dilekçeler sendikamız tarafından 07.12.2021 tarihinde TBMM KİT komisyonuna verilmiştir. Bundan sonraki süreçte de sendikamız, emekçilerin hakları konusunda aralıksız mücadelesine devam edecektir.07.12.2021

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − seven =

Örnek Resim