Anasayfa / MANŞET / PTT EMEKÇİLERİ HAKKINI İSTİYOR…

PTT EMEKÇİLERİ HAKKINI İSTİYOR…

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT EMEKÇİLERİ HAKKINI İSTİYOR…

Biz istiyoruz;

İstiyoruz ki çalışma koşullarımız mutluluk ve aidiyet içinde olduğumuz alanlar olsun. Sabah kalktığımızda işe gitmek için can attığımız yerler olsun. Bunların olması zor değil sadece gelirlerimiz adaletli paylaşılsın ve emeğimizin karşılığı değer olarak görülsün.

Eşit işe eşit ücret talebimiz niye…

İnsani ve adaletli olan aynı işi yapan emekçilere eşit ücret ödenmesidir. Aksi durumda adaletsizlik mutsuzluk ve işyerinde huzursuzluğu getirir. Bunun sonucunda herkesin şikâyet ettiği ve birbirini sevmediği ortamlar oluşur. Yani iş barışı bozulur. Buradan çalıştığımız kurumlara da sesleniyoruz. Bu durumda bu ortamdan verim almak çok zordur.  Bunun için çözüm üretmek elzem hale gelmiştir.

2013 yılında PTT AŞ olurken özellikle kuruma yeni gelen emekçilerin statülerin 399/2 olması gerektiğini ve bundan dolayı defalarca eylem yaptığımız durum bu günler içindi. Biz Telekom sürecinde yaşananları unutmadık ve bu konuda hafızamız çok güçlüdür.

İHS statüsünde çalışan emekçiler bir an önce 399/2 statüsü verilmelidir. Aynı zamanda PTT de çalışan bütün emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılmalıdır. Öncelikle İHS’ ye tabi olan çalışanların ücretleri 399/2 ile çalışanlarla eşitlenmelidir. Çünkü İHS ile kuruma gelenler hem liyakatlidir hem de sınava tabi olarak kuruma gelmiştir. Bunun için şartları bir an önce düzeltilmelidir.

Ayrıca PTT yönetim kurulu çalışanların ücretlerini artırma yetkisine sahiptir. 399/2 sayılı cetvelle göre çalışanların skala ayarlamasını yapabilir. Ya da İHS’ li çalışanların ücretlerini düzenleme yetkisine sahiptir. Ekonomik krizin bu kadar derin olduğu süreçte Posta Emekçileri geçinemiyor. Yetkililer biran önce adım almalıdır.

Yandaş sendikalar ne kadar kazanımda bulundukları maddeleri sıralasa da İHS ile çalışan emekçilerin aldığı maaşlar buharlaşmış durumdadır.  Sadece yönetici pozisyonda çalışanların durumlarının iyi olması herkesin sorunu yoktur anlamına gelmemelidir.

Haber-Sen olarak Posta emekçilerine;

-399/2 sayılı cetvelle göre çalışanların skala ayarlamasını hemen yapmalıdır.

-İHS’ li çalışanların temel ücretlerini biran önce yükseltmelidir.

-En düşük kamu emekçisi maaşı; kira, yakacak, ulaşım gibi sosyal ödemelerle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

-Maaşlarımızda hedeflenen enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artış yapılmalıdır.

-Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar geri alınmalı, söz konusu temel ihtiyaçlara zam yapılmamalıdır.

-Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmelidir.30.11.2022

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × three =

Örnek Resim