Anasayfa / MANŞET / PTT’de haksız ve hukuka aykırı yapılan sürgünlerden biri daha mahkeme tarafında iptal edildi.

PTT’de haksız ve hukuka aykırı yapılan sürgünlerden biri daha mahkeme tarafında iptal edildi.

Sendikamızın 2005-2011 yılları arasında Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkanlığını, Konfederasyonumuz KESK’in 2011-2014 yılları arasından MYK üyeliğini yapan Baki ÇINAR, istediği dışında 2001 yılından bu yana çalıştığı işyerinden 07.07.2021 tarihi itibariyle sürgün edilmişti.
PTT Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığında işyeri temsilciliği görevini de yürütmekte olan Baki Çınar’ın mevzuata aykırı olarak yapılmak istenen işlere itiraz etmesi nedeniyle maruz kaldığı bu haksız işleme karşı üyemiz adına açmış olduğumuz davada mahkeme işlemi hukuka aykırı bulmuş ve iptal kararı vermiştir.
Kararda “Bu durumda, davalı idarece atama işleminin İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkındaki Yönetmeliğin 69. maddesinin hangi bendi uyarınca tesis edildiğinin belirtilmediği, hizmet gereğinden kastın ne olduğunun açıklanmadığı, davacının görevinde başarısız olduğu, performansının yetersiz olduğu ya da disiplinsiz olduğu yönünde herhangi bir tespitin bulunmadığı ve aynı unvanda görev yapan diğer personel arasından davacının tercih edilme nedenlerinin ortaya konulamadığı anlaşıldığından, dava konusu atama işleminde hukuka uygunluk bulunmamıştır.” denilmektedir.

Karar için Tıklayınız…

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × two =

Örnek Resim