Anasayfa / Basın Açıklamaları / GENEL MERKEZ AÇIKLAMALAR / PTT’nin Şimdi de Yemekhaneleri Sermayeye Peşkeş Çekiliyor.

PTT’nin Şimdi de Yemekhaneleri Sermayeye Peşkeş Çekiliyor.

Yıllardır kendi mutfağında, kendi emekçilerine yemek çıkartan PTT, Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ’den hizmet alımı yoluna gitti. Firma PTT’ye ait mutfaklarda, PTT demirbaşlarını kullanarak yemek hazırlayacak. Bu yemekhanelerde hizmet gören Aşçılarımız, Hizmetli çalışanlarımız ve ilgili yemekhane Memurlarımızın durumu ne olacak? Ortalama 5 Lira kuruma gideri olan 1 kişinin yemek bedeli, ortalama 8 Liraya çıkması durumunda kurumun yatıracağı katkı payı gereksiz yere kişi başı 3 Lira artması sonucu maliyet artacaktır.
Her geçen gün yeni bir sosyal hakkımız gasp ediliyor. Kamu yararı gözetilmiyor. Haklarımızı geri alıncaya dek mücadeleye devam edeceğiz.

BASINA VE KAMUOUYUNA

ASIRLIK KURUMUMUZ PARÇA PARÇA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

PTT’nin eğitim kampı ve sosyal tesislerinden sonra şimdi de yemekhaneleri hizmet alımı adı altında sermayeye peşkeş çekiliyor. PTT ile Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. arasında 16.08.2021 tarihinden geçerli olmak üzere mutfak ve yemekhane hizmeti vermek üzere sözleşme imzalanmıştır. Firma PTT’ye ait mutfaklarda, PTT demirbaşlarını kullanarak yemek hazırlayacak.

Her geçen gün birçok sosyal haklarını kaybeden PTT Emekçilerinin yemekhane hakları da gasp edilecektir. Asırlık kurumumuz kamuoyunda Sayıştay raporlarına yansıyan yolsuzluk ve usulsüzlükler ile gündem olmuş ve ne yazık ki itibarı da kötü olarak sarsılmıştır. İdari Hizmet Sözleşmeli personel ve taşeron firma personeli yemek ücretini öderken Paye Kart kullanacak olup paye kart, Kurumu rekor düzeyde zarara uğratan eski Genel Müdürün yönetiminde yer aldığı ve PTT ortaklığı olan Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’ye ait bir karttır.

Şimdi soruyoruz. Bir çınar olan PTT Kurumu yıllardır kendi mutfağında, kendi personeli ile emekçilere yemek çıkartırken neden bir firmadan hizmet alımı yoluna gitmiştir? Yemekhanelerinin işletmesi neden özel bir şirkete veriliyor? Kamu kurumlarının yemekhane hizmetlerinin amacı emekçilere uygun fiyatta ve kaliteli yemek vermek iken kar amacı güden bir firma bu amacı nasıl sağlayacaktır? Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.  2 yıllık süreçte ve daha sonra ki sözleşmelerinde yemek ücretlerine ülkedeki enflasyon ve zamlardan dolayı nasıl bir zam yapacaktır?

Bu yemekhanelerde hizmet gören Aşçılarımız, Hizmetli çalışanlarımız ve ilgili yemekhane Memurlarımızın durumu ne olacak? Ortalama 5 Lira kuruma gideri olan 1 kişinin yemek bedeli, ortalama 8 Liraya çıkması durumunda kurumun yatıracağı katkı payı gereksiz yere kişi başı 3 Lira artması sonucu maliyet artacaktır. Bu durumda kamu yararı nerededir?

Bu uygulamada kamu yararı yoktur. Anonim Şirket mantığı ile faaliyet göstermeye çalışan kurum her geçen gün zarar etmekte, birçok yolsuzluklar ve usulsüzlükler ile zararını artırmaktadır. Zararın bedelini PTT emekçileri ve halkımız ödemektedir.  Artık PTT Kurumu nitelikli kamusal alanına dönmelidir. Bu zararların sorumluları da hukuk karşısında yargılanmalı, zararın vebalini emekçiler ödememelidir.

Personelin ve sendikaların görüşü alınmadan alelacele alınmış olan hem emekçileri hem de kurumu zarar uğratacak bu uygulamadan geri dönülmelidir.

Çalışma ilkelerine ve kamu yararına aykırı olan uygulamalar karşısında olacağız. Asırlık kurumumuzun parça parça edilerek peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Aşımıza, işimize ve kurumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Yaşasın Haber-Sen,

Yaşasın KESK

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  11.08.2021

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

PTT Yemekhane Basın Açkl-11.08.2021(1)

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − two =

Örnek Resim