Anasayfa / MANŞET / TÜM HABER-SEN’DEN HABER-SEN’E ONURLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ HEP DEVAM EDECEK!

TÜM HABER-SEN’DEN HABER-SEN’E ONURLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ HEP DEVAM EDECEK!

Haber-Sen; kurulduğu 16 Ocak 1996 yılından beri, sadece üyelerinin değil, sendikalı-sendikasız tüm iletişim, basın, yayın ve posta emekçileri ile örgütlü örgütsüz binlerce emekçinin sesi ve nefesi olmuştur, olmaya devam edecektir.

Haber-Sen, mücadele tarihinde sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda demokrasi mücadelesinin de öznesi olmuş, faşizme, her türlü baskı ve tehdide, anti-demokratik uygulamalara ve ülkedeki her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmiştir. Haber-Sen’in mücadelesi aynı zamanda, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması ile farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade edebildiği, kamusal alanda kendisini temsil edebildiği, gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye’nin yaratılması mücadelesidir.

Haber-Sen’in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de; emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, basın, yayın ve posta hizmet kolunda yaşanan ticarileştirme ve özelleştirme gibi her türlü güvencesiz, esnek ve angarya çalışma uygulamaları üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlar ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı mücadelenin tarihidir.

Bizler açısından emek, barış ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğunu ve birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği açıktır. Bu nedenle Haber-Sen, karanlığa karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, baskılara karşı demokrasinin, savaşa ve şiddete karşı hukukun, cinsiyet ayrımcılığına karşın her zaman yaşamın ve barışın savunucusu olmuştur. Bundan sonrada bu mücadeleye devam edecektir.

Haber-Sen olarak;

-Sermayeye karşı emeği,

-Gericiliğe karşı laikliği,

-Eşitsizliğe karşı eşitliği,

-Savaşa karşı barışı,

-Cinsiyetçiliğe karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini,

-Irkçılığa karşı kardeşliği,

-Faşizme karşı özgürlüğü,

Savunmaya devam edeceğiz.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN HABER-SEN

YAŞASIN KESK

ŞAN OLSUN 30. MÜCADELE YILIMIZA…

HABER-SEN MERKEZ YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 2 =

Örnek Resim