Anasayfa / TOPLU GÖRÜŞME / Toplu Sözleşme İçin Kızılayda Sabahladık

Toplu Sözleşme İçin Kızılayda Sabahladık

14 Ağustos’ta saat 16.00’da Kızılay Milli Müdafaa Caddesinde biraraya gelen binlerce KESK üyesi, Toplu Sözleşme taleplerindeki ısrarlarını gösterebilmek için oturma eylemi başlattılar. Binlerce kamu emekçisinin ısrarlı ve coşkulu sloganlarıyla başlayan oturma eylemine çok sayıda Demokratik Kitle örgütü ve Siyasal Parti destek ziyaretlerinde bulundu.

Oturma eyleminden fotolar yazının devamındadır.

 Kürsüden yapılan destek konuşmalarının ardından müzik eşliğinde halaylar çekildi, horonlar tepildi. Havanın kararmasının ardından önce Tuzla’da yaşanan iş kazalarını ve çalışma koşullarını konu alan “4857” isimli belgesel film gösterimi yapıldı. Gösterim sırasında sık sık Tuzla’daki işçilerle dayanışma sloganları atıldı. Tuzla Belgeseli’nin ardından Türkiye’deki sendikal mücadeleler tarihini ve KESK’in Kuruluş sürecini konu alan “KESK Tarihi Sendikal Hak ve Özgürlükler Tarihidir” isimli belgesel seyredildi.

Belgesellerin ardından müzik yayını sona erdirilerek, sabaha kadar oturma eylemi yapacak üyelerimiz için karton koliler ve battaniyeler dağıtıldı. bu saatten itibaren Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen KESK üyelerinden kimi uyudu, kimi sohbet etti, kimileri ise bağlama çalarak mücadele türküleri seslendirdiler.

Yüzlerce KESK üyesi geceyi asfaltın üzerine serilen kartonlar üzerinde geçirerek, ertesi gükü eylemi beklediler.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

17 ARALIK BÜYÜK ANKARA MİTİNGİNE HAZIRLANIYORUZ…

ANTALYA “Seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz “şiarıyla Ankara da yapılacak olan miting öncesi, Aralarında ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + five =

Örnek Resim