Anasayfa / HABERLER / YPK Kararını Başbakanlık Önünde Protesto Ettik

YPK Kararını Başbakanlık Önünde Protesto Ettik

Yüksek Planlama Kurulu kararıyla kamuda çalışan sözleşmeli personelin ek ödeme kapsamı dışında bırakılmasını protesto etmek için Başbakanlık Binası önünde Haber-Sen, ESM, ve BTS üyeleri ile KESK’e bağlı sendika üyelerinin katılımı ile Basın açıklaması yapıldı.Basın açıklaması yazının devamındadır.

 

Hepinizin bildiği gibi, 16 Ağustos 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da yaptığı basın toplantısıyla, “eşit işe eşit ücret” anlayışını hayata geçirmek için kurumlarından ek ödeme alamayan tüm kamu çalışanlarına ek ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın üzerinden sadece 1 ay geçtikten sonra yine Erdoğan’ın Başkanlığındaki Yüksek Planlama Kurulu kararıyla hükümet kendi kendini yalanlamış oldu. 26 Eylül 2008 tarihinde alınan ve 14 Ekim 2008 tarihinde resmi gazetede yayınlanan YPK kararırıyla “Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında çalışan” on binlerce sözleşmeli personelin ek ödemelerden yararlanamayacağı açıklandı. YPK kararı ile denge tazminatı alan posta dağıtıcıları, gişe memurları, tren şefleri, hareket memurları, revizörler, haberleşme memurları, toprak mahsulleri ofisi çalışanları gibi on binlerce kamu emekçisi ilave ek ödeme alamayacaktır. Aynı kararla, Başbakan tarafından en düşük 103 YTL olacağı söylenen ek ödeme miktarı da sağlık teknisyen yardımcısına 54 YTL, diyetisyen ve teknikere 29 YTL, teknik ressam, teknisyen, laborant, makinistlere ise 25 YTL’ye kadar düşürülmüştür. Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Arkadaşlar Bu durumu kabullenmek mümkün değildir! Başbakan Erdoğan, ağzından çıkanları kolayca unutuyor olabilir ama bizler, hakkımız olanın kolayca elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.

Daha 2 ay önce başbakanın kameraların içine baka baka verdiği sözler hepimizin hafızalarındayken, on binlerce kamu emekçisinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz! Başbakan tüm dünyada ekonomik kriz patlak verdiğinde yine kameraların önüne geçip “bu krizi fırsata çevirebiliriz” demişti. Başbakan’ın bu sözlerinin anlamı şimdi daha net anlaşılıyor. Başbakan, krizi fırsat bilip emekçilerin kazanılmış haklarına saldırmak istiyor.

Bugüne kadar Türkiye’deki tüm krizlerin bedeli emekçilere ödetildi. İşten atmalarla, ek vergilerle, düşük ücretlerle milyonlarca emekçinin yaşamı zorlaştırıldı. Bunun bir kez daha olmasına izin vermeyeceğiz! İşimize, aşımıza, ekmeğimize, geleceğimize göz dikenlere meydanları dar edeceğiz. Buradan, başbakanlık binasının hemen önünden ilgililerini bir kez daha uyarıyoruz: On binlerce kamu emekçisini mağdur eden YPK kararı derhal geri çekilsin! Bu karar geri çekilene kadar, her türlü hukuki ve fiili-meşru yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + eleven =

Örnek Resim