Anasayfa / HABERLER / LYS Sınavı Giriş Belgeleri Personel Açığı Nedeniyle Ulaştırılamıyor

LYS Sınavı Giriş Belgeleri Personel Açığı Nedeniyle Ulaştırılamıyor

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Basında yer alan bilgilere göre LYS sınavına girecek adayların sınav giriş belgelerinin PTT tarafından kendilerine ulaştırılmadığı ve ÖSS merkezine başvuran öğrencilerin de sınav giriş belgelerini almak için günlerce bekledikleri belirtilmektedir. Özellikle İstanbul’da sınav giriş belgelerinin adaylara ulaştırılmaması vatandaşta haklı olarak tepkilere yol açtığı anlaşılmaktadır.

 

Gecikmeklerin temel nedeni PTT’de büyük orandaki personel açığıdır.  PTT’deki personel açığı had safhaya ulaşmış durumdadır. Vatandaşın mektupları, faturaları zamanında ulaşmamaktadır. PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı bu sorunun çözümüne yönelik olarak hiçbir adım atmamaktadır.

 

İstanbul İlindeki gecikmenin nedeni had safhaya ulaşmış personel açığıdır. Personel açığı yetmiyormuş gibi PTT Genel Müdürlüğü son 1 ay içinde tasarruf nedeniyle Taşeron şirketlere bağlı yüzlerce kişinin işine son verdi. Bu durum öğrencilerin sınav giriş kâğıtlarının gecikmesine neden olmuştur.

 

PTT Genel Müdürlüğü yasalara aykırı olarak kadrolu Postacı almak yerine Taşeron şirketlerden temin ettiği işçilere dağıtım yaptırmaktadır. Kar etmek amacıyla Kadrolu çalışan almak yerine Taşeron şirketlerden temin ettiği işçiler asgari ücretle çalıştırılmakta, kıdem tazminatı, yıllık izin hakları bulunmamakta ve her yıl işten çıkarılmaktadır. Hal böyle iken haberleşme hizmeti olan posta işleri yürümemekte ve sürekli kesintiye uğramaktadır.

 

PTT’deki postacı açığını kapatmayan PTT Yönetimi daha bir ay önce yayınladığı genelge ile Cihet sayısını Postacı sayısına eşitleyin emri vermiştir. Bunu yaparak Kurumdaki Postacı açığını kâğıt üzerinde kapatmak istemektedir. Bir nevi Başını kuma gömmeyi tercih etmiştir.

 

Bununla birlikte PTT Genel Müdürlüğü yeni yapılanma adı altında Kadrolu çalışanlara sadece tebligat dağıttırmakta ve geriye kalan gönderiler taşeron şirket işçilerine yaptırılmaktadır. Tebligat dağıtan Postacılar önceden bir ciheti dağıtırken şimdi 3 cihet dağıtmak zorunda kalmıştır. Hal böyle olunca zaten eksik personel ile hizmet veren PTT, bir kapıya 3 postacı göndermek zorunda kalmakta ve bu uygulama ile işler iyice içinden çıkılmaz hale getirilmiştir.

 

PTT’de üç kişinin işini bir kişi yapmaktadır. Sayın Genel Müdür, 61 milyon nüfusa sahip Fransa’da,133 bin postacı çalışırken; 71,5 milyon nüfusa sahip Türkiye’de sadece 11 bin Postacı çalışmaktadır. PTT Gerçeği maalesef budur.

AKP hükümeti bir taraftan kamuya personel alıyorum diye kamuoyunu bilgilendirirken diğer taraftan işçi çıkarılmaktadır.

Tüm Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi, AKP hükümeti ya Polis almakta, ya imam, ya da öğretmen almaktadır. Oysa PTT gibi hizmet üreten ve kar eden kurumlarda Personel açığı had safhaya ulaşmış durumdadır. PTT çalışanlarının da bu ağır koşullara dayanacak gücü kalmamış ve çalışanlar adeta patlama noktasına gelmiştir. Bu durum ise PTT Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanının tercihi sonucudur.

Kamuoyuna duyurulur.

                                                                                                                     

                                                                                          HABER-SEN GENEL MERKEZİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two − two =

Örnek Resim