Anasayfa / Basın Açıklamaları / SENDİKAMIZ HAKKINDAKİ GERÇEKDIŞI,ÇARPITMA VE HAYAL ÜRÜNÜ HABER

SENDİKAMIZ HAKKINDAKİ GERÇEKDIŞI,ÇARPITMA VE HAYAL ÜRÜNÜ HABER

ANKA haber ajansı Sendikamız Diyarbakır Şube  Yöneticisi  Ali Apaçık hakkında abonelerine gerçek dışı, hayal ürünü, çarpıtma haber geçmiştir.

Hiç söylenmemiş olan ifadeleri söylemiş gibi gösteren, hiç olmamış olayları olmuş gibi gösteren, hiç yapılmamış işlemleri yapılmış gibi gösteren bu haberi yapanları kınıyoruz.

Sendikamızı yıpratmayı amaçlayan ve kaynağı doğrulanmadan servis edilen bu haberle ANKA haber ajansının güvenilirliğine şüphe düşmüştür.

Bahse konu haber hakkında  Sendikamız hukuk yollarına başvuracaktır.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

ANKA Ajansı, Adem Yavuz’un, Uğur Mumcu’nun, Örsan Öymen’in, Teoman Erel’in ve Müşerref Hekimoğlu’nun kemiklerini sızlatıyor.

36 yıl özgür ve bağımsız bir ajans olarak, sağlıklı kamuoyu oluşturmaya özen gösteren ANKA Ajansı’nın saygınlığı son bir yılda yok edildi.

Müşerref Hekimoğlu malını, mülkünü ve hayatını ANKA Ajansı’nın bağımsızlığını koruma uğruna feda etmişti.

Son bir yılda ANKA Ajansı’nın yöneticileri abone sayısını artırmak için ANKA Ajansı’nın özgürlüğünü, bağımsızlığını ve saygınlığını yok etti.

ANKA Ajansı artık servise koyduğu gerçek dışı haberlerle kamuoyunda tartışılır hale geldi.

ANKA Ajansı yöneticileri son bir yıldır bir yandan Haber-Sen’in yaptığı eylem ve etkinliklere ilişkin ambargo uyguluyor, bir yandan da Sendikamız hakkında gerçek dışı haberleri servise koyuyor.

ANKA Ajansı’nın 30 Mayıs 2009 tarihinde servise koyduğu haberin hiçbir unsuru doğru değildir.

Basın meslek ilkelerinin açıkça ihlali anlamına gelen bu haber, Haber-Sen’i kamuoyunda yanlış tanıtmaya yönelik olarak hazırlanmıştır.

ANKA Haber Ajansı’nın 30 Mayıs 2009 tarihinde abonelerine servis ettiği haberde, TRT Diyarbakır bürosunda tekniker olarak çalışan Ali Apaçık hakkında, Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamasına katıldığı, burada jandarma ve polisle çatıştığı, daha sonra da izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı, soruşturmanın tamamlanmasının ardından Apaçık’ın mahkemeye sevk edileceği belirtilmiştir.

Ali Apaçık, 4 Nisan 2009 tarihinde herhangi bir eylem ya da gösteriye katılmamış, polis ya da jandarma ile çatışmamıştır.

ü     Daha da ötesi, Ali Apaçık, 4 Nisan tarihinde Diyarbakır dışına bile çıkmamıştır.

ü     Ali Apaçık hakkında bu nedenle Diyarbakır Savcılığınca açılmış bir soruşturma bulunmamaktadır.

ü     Hakkında soruşturma açılmayan bir kişinin “soruşturma kapsamında” ifade vermesi de, mahkemeye sevk edilmesi de tamamen hayal ürünüdür.

Ali Apaçık, anayasa ve yasalar çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Haber-Sen’in Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesidir ve 9 Nisan 2009 tarihinde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu’nun yaptığı basın açıklamasını katılmıştır. Basın açıklaması yapmak için izin almaya gerek yoktur bu nedenle “izinsiz basın açıklaması” diye de bir suç yoktur.

Diyarbakır Valiliği Ali Apaçık’ın bu basın açıklamasına katıldığını bir yazı ile TRT Diyarbakır Müdürlüğü’ne bildirmiştir. TRT Diyarbakır Müdürlüğü de konu hakkında Ali Apaçık’ın bilgisine başvurmuştur.

Haber, kamu görevlisi olan Ali Apaçık ile yöneticisi olduğu Haber-Sen’i kamuoyunda yanlış tanıtmaya yönelik olarak hazırlanmıştır.

Bu haber, basın meslek ilkelerinin de açıkça ihlali anlamına gelmektedir.

Haber-Sen emek ve demokrasi mücadelesi veren, ulusal ve uluslararası platformda saygın bir kurumdur.

Haber-Sen’in verdiği onurlu mücadeleden rahatsız olan çevreler tarafından uydurulan bir haber ANKA gibi köklü ve saygın bir haber ajansına servis edilmiştir.

ANKA Ajansı yöneticileri de bu bilgileri araştırma, konunun taraflarının bilgisine başvurma ihtiyacı hissetmeden bu haberi abonelerine sunmuştur.

Ali Apaçık ve yöneticisi bulunduğu Haber-Sen bu gerçekdışı uydurma haberle ilgili yasal yollara başvuracaktır.

Biz bu haberin kimler tarafından niçin yazdırıldığını, nasıl yazıldığını ve niçin abonelere servis edildiğini biliyoruz. Yargı sürecinde tüm gerçekler belgeleriyle ortaya çıkacaktır.

TRT, ajanslarla abonelik sözleşmesini yenilerken hangi ölçülere göre karar verir, bilemiyoruz.

Ancak, doğru haber verme iddiasındaki yayın kuruluşları ile gazetecilik meslek örgütlerinin, Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesini dikkate alacağını biliyoruz.

 

KEKS HABER-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR!

HEP BİRLİKTE KAZANDIK, HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ. DEMOKRASİ VE HUKUKA MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ. Yaşadığımız kentlerin yönetimi ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 11 =

Örnek Resim