Anasayfa / DUYURULAR / UNI'den Başbakan Erdoğan'a Mektup

UNI'den Başbakan Erdoğan'a Mektup

Sendikamızın üyesi olduğu UNI, TRT Genel Müdürlüğünde Sendika yöneticilerimize yönelik geliştirilen baskılara sessiz kalmayarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Sendika MYK üyemiz Osman Köse TBMM KİT Komisyonunda  görüşülmekte olan TRT raporunu izlemesi nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve haksız yere görevden uzaklaştırılmıştı.

hemen akabinde Ankara Şube yöneticilerimizin TRT Genel Müdürlüğünde bildiri dağıtmalarına müdahale edilerek engellenmeye çalışılmış ve üyelerimize yönelik  baskı politikaları geliştirilmişti. Ankara Şube yöneticilerimizden Fatih Eroğlu ve Korhan Rüzgar hakkında haksız yere soruşturma açılmış ve görevden uzaklaştırılmışlardı.

UNI bahse konu baskı, haksızlık ve antidemokratik uygulamalar karşısında Başbakan’a gönderdiği mektupla TRT yönetiminin Sendikamıza yönelik yanlı tavırlara son vermesini istemiştir.

Başbakan Erdoğan’ a gönderilen mektup aşağıdadır.

 

7 Ağustos 2009, Brüksel

 

Sayı: EUR/JS/11527

 

Johannes Studinger                                                                                   Sayın Recep Tayyip Erdoğan    UNI Sinema ve Eğlence Seksiyonu (MEI) Başkanı                                                               Başbakan

Tel: +32 22 34 56 52                                                                     T.C. Başbakanlığı Bakanlıklar/Ankara

[email protected]                                                                  Türkiye

                                                                                                                      [email protected]

 

TRT’de HABER-SEN üyelerine ayrımcılık uygulanıyor

 

Sayın Başbakan,

 

Size bu mektubu Basın-Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi meslektaş ve dostlarımızın Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumundaki durumlarıyla ilgili olarak UNI avrupa’nın medya eğlence ve sanat sektöründeki 70’den fazla üye sendikası adına yazıyorum. Meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek, kaygılarımızı iletmek ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

 

Üye sendikamız Haber-Sen’in bize aktardıklarından sendika yönetici ve üyeleri sendikal faaliyetlerini yürütürken TRT’de baskıya maruz kaldığını anlıyoruz. Bu baskılar çalışanların Haber-Sen’e üye olmalarını önlemeye ve şayet üyelerse sendikalarından istifaya etmeye ikna etmeye yönelik gerçekleştiriliyor.

 

Haber-Sen’in işyeri ziyareti veya bülten dağıtımı gibi günlük sendikal faaliyetleri işveren tarafından izleniyor ve engelleniyor.

 

Haber-Sen MYK üyesi Osman Köse, Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Fatih Eroğlu ve Ankara Şube  Yönetim Kurulu üyesi Korhan Rüzgar hakkında idari soruşturmalar devam ediyor. Yürütülen soruşturma süresince bu üç sendikacı da açığa alındı.

 

TRT yönetimi hazırladığı tutanakları çalışanlara zorla imzalatmaya çalışıyor. Bu tutanakları imzalamayan çalışanlar görevlerinden alınıyor ve “geçici görevlendirme” adı altında çalışma yerleri değiştiriliyor.

 

TRT ve Türkiye’deki yetkilileri Haber-Sen üyelerine yönelik gerçekleştirilen baskı ve soruşturmaları sonlandırmaya ve sendika üyelerini önceki görevlerine geri getirmeye davet ediyoruz.

 

Saygılarımla,

 

Johannes Studinger

UNI MEI Seksiyon Başkanı

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 5 =

Örnek Resim