Anasayfa / Basın Açıklamaları / GENEL MERKEZ AÇIKLAMALAR / SANSÜR KURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLEN RTÜK, HUKUKU HİÇE SAYMAYA DEVAM EDİYOR!

SANSÜR KURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLEN RTÜK, HUKUKU HİÇE SAYMAYA DEVAM EDİYOR!

“İHSAS-I REY” SUÇLAMALARI YAPANLAR, AYNAYA BAKSINLAR!

Halkın gerçekleri öğrenmesine engel olmak hukuksuzdur, sansürdür…

Yaşanan orman yangınları nedeniyle ülkemiz çok ciddi zarar görmüştür. Bilim insanlarının uzun süredir uyarmaya çalıştığı iklim sorunlarına kulak tıkayan iktidar, bu süreci hafife almış ve afet programı oluşturmamıştır. Basın mensupları ise yapması gerekeni yapmış ve bu önemli konuyu halka ulaştırmayı görev bilmiştir. Gerçeklerin ekrana gelmesinden rahatsız olanlar, sansür ve cezalandırma görevini yine RTÜK’e verdi.

RTÜK Yönetimi, iktidarın maşası olarak onu korumakta ve halkın haber alma hakkını engellemeye çalışmaktadır. Görev tanımlarının dışına çıkan ve kendini hukukun üstünde gören RTÜK yönetimi, editoryal bağımsızlıklara açıkça müdahale etmekte ve cezalarla baskı uygulamaktadır. Bu tavrını ülkemiz yanarken de göstermekten çekinmeyen RTÜK, ‘yangınları göstermeyin’ talimatına uymadıkları gerekçesiyle KRT, Fox TV, Haber Türk, Halk TV, TELE 1 ve TR35’e cezalar yağdırdı.

En vahim kararlarından biri de; gerçekleri dile getiren, sansür girişimini deşifre eden RTÜK üyesi İlhan Taşçı’yı “ihsas-ı rey” suçlaması ile usulsüz olarak toplantıdan çıkarmak oldu.

Kamuoyu da biliyor ki, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından pek çok kez “ihsas-ı rey” yaptı, yani oyunu açıkça belli etti. Hatta paylaşımlarını silmek gibi bir gaflette de bulundu. Ama sosyal medyada izler silinmez, karşınıza çıkar sizi bulur. İçinde bulunduğu kurumu şahsi çıkarları için kullanan Şahin, asıl eleştirilmesi gereken kişidir. Ülkemizin saygın kurumlarının bu şekilde şahısların menfaatleri için kullanılmasını kabul etmiyoruz.

RTÜK yönetimi özgür basını odağına alan açıklamalar yapmak ve cezalar vermekten artık vaz geçmelidir. Basın mesupları, yayın kuruluşları halk için görevlerini yapmaktadır. İktidarın sansür ve ceza kurumu haline dönüşen RTÜK kendine çeki düzen vermelidir. Kafasını kuma gömenler bilmelidir ki, kamuoyu zaten yaşananları görmekte ve değerlendirmektedir.

Ormanlar yanarken uzaktan seyredenler, vicdanlarını kaybedenler, erk’lerini kullanarak halkın haber alma özgürlüğünü engelleyemezler. Gazeteciler, basın mensupları bu süreçte görevlerini yaptılar. Basın engellenemez, susturulamaz.12.08.2021

Bizler her zaman doğrunun ve doğru söyleyenin yanında olacağız.

Özgür Basın Susuturulamaz!

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 19 =

Örnek Resim