Anasayfa / MANŞET / RTÜK VE İSTANBUL VALİLİĞİ İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR!

RTÜK VE İSTANBUL VALİLİĞİ İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR!

Mevcut siyasi iktidarın kadın ve LGBTİQA+ düşmanı politikaları hız kesmiyor. Hemen her gün nefret ve ayrımcılık suçu ile toplum kutuplaştırılıyor. Kadınlara, işçilere, hak arayanlara kapatılan alanlar, 18 Eylül 2022 tarihinde, bir grup STK’ya açılmış ve ‘Büyük Aile Buluşması’ adı altında LGBTİQA+ karşıtı yürüyüşün gerçekleşmesine İstanbul Valiliği izin vermiştir. RTÜK ise kamu kaynaklarını kullanarak, içeriği halkın bir kesimini aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa sevk edebilecek nitelikteki tanıtım videosunu, kamu spotu adı altında, TV kanallarına ve radyolara yayınlaması yönünde hukuksuzca karar almıştır. İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı çekilme kararının ardından hedef gösterilen LGBTİQA+’lar, bu politikalar ve hukuksuzluklar ile bir kez daha açık hedef haline gelecektir.
İktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri yaşamayanları cezalandırma politikalarına, nefret söyleminin kamu spotu adı altında LGBTİQA+’lara ve öteki kabul edilen kesimlere karşı yayılmasına izin vermeyeceğiz, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz
Yaşasın KESK
Yaşasın Haber-Sen

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × three =

Örnek Resim