Anasayfa / Basın Açıklamaları / BASKILARA, MOBBİNGE, BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

BASKILARA, MOBBİNGE, BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Muş İl Temsilcimiz Serkan SUNAY’ a uygulanan mobbing ve baskıya karşı basın toplantısı yapıldı.

Açıklamaya konu olan olay hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Basın toplantısı KESK Şubeler Platformu binasında düzenlendi.

7 No.lu Şubemizin düzenlediği basın toplantısına MYK üyelerimizden TİS Hukuk Sekreteri İ.Halil Doğan, Genel Mali Sekreteri İzzettin Ekin, SES Şube Eş Başkanı Kadri özden, katılım sağladı.

Açıklamayı 7 Nolu TİS ve Hukuk Sekreteri Ömer Kaya okudu.

Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!
Baskılara, mobbinge, boyun eğmeyeceğiz!
Yaşasın örgütlü mücadelemiz!
Yaşasın Haber-Sen!

BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli basın emekçileri !

Bugün burada sendikamız Haber-Sen 7 No’lu Şubeye bağlı Muş İl Temsilciliğinde, İl temsilcimiz Serkan Sunay’a yapılan sistematik mobbingi kamuoyu ile paylaşacağız. İl Temsilcimiz Muş ilinde sendikamızın her bir ferdi gibi sendikamız mücadelesinin bir parçası olmuş örnek bir emekçidir. Çalıştığı iş yerinde sendikal tercihi yüzünden sistematik bir şekilde mobbinge maruz kalan İl Temsilcimiz, geçtiğimiz çarşamba günü, Baş dağıtıcının sözlü olarak başlayan asılsız iddialarına ve akabinde de ne memuriyet adabına ne de insan değerlere yakışmayan eril küfre maruz kalmıştır. İl temsilcimize, memuriyet adabını aşacak şekilde hakaret eden bu baş dağıtıcı bu gücü nerden almaktadır? İl temsilcimiz olayı tutanak altına almış, tutanak tutulması ve akabinde soruşturma açılma talebi başmüdürlüğe ulaşmıştır. Başmüdürlük bu konuda her iki tarafa da uyarı cezası vermiştir. Sendikal tercihinden ötürü mobbinge maruz kalarak birde amirinden hakaret ve küfür işiten il temsilcimize de aynı cezanın verilmesi, küfür eden amire ödül değilse nedir? Bir emekçiye hakaret eden baş dağıtıcı mı ödüllendirilmiştir? Yoksa İl temsilcimiz mi cezalandırılmıştır?

Değerli basın emekçileri!

Sendikamız Haber-Sen , 1992 de hizmet kolunda kurulan TÜMHABERSEN den bugüne mücadeleden bir adım geri atmamıştır. Güvenli gelecek şiarıyla kurumun ucuz emek sömürüsü politikasına karşı çıkmıştır. İş barışını savunarak liyakatsiz atamaların karşısında durmuştur. Eşitlik ve adalet, şeffaf idare anlayışını her platformda dillendirmiştir. Yolsuzluklara karşı kamu kaynaklarının kamu yararına kullanmasını savunmuştur. İş yerlerimizde cinsiyet eşitliğini savunmuştur. Demokrasiyi, birlikte yaşamı savunmuştur. Ekolojik barışı savunmuştur. Laiklik kazanımlarını savunmuştur. Üyemiz olsun olmasın her emekçiyi savunduğu ve her haksızlığın karşısında durduğu için sendikamız bugüne kadar baskılara, mobbinge, üyeler ve yöneticilerimiz hukuksuz yer değiştirmelere maruz bırakılmıştır. Fakat mücadeleden asla taviz vermemiştir.

Kendini hukuktan, yasalardan üstün görenler şunu iyi bilmelidir, Haber-Sen baskılara geçmişte nasıl direnmiş ise boyun eğmemiş ise, bundan sonra da eğmeyecektir. İl Temsilcimize yapılan mobbingin nedenini biz çok iyi biliyoruz. İl Temsilcimize küfürler savuran idarecinin bu cüreti kimlerden aldığını çok iyi biliyoruz. PTT’de Haber-Sen in varlığı ve mücadelesinden rahatsız olanlar da şunu iyi bilmeli;

Serkan SUNAY yalnız değildir! İl Temsilcimize yapılan her türlü hukuksuzluğun hesabını yargı önünde soracağız! Burada sendikamızın varlığı sizi rahatsız ediyor, çünkü sendikamız, bayrağının dalgalandığı her yerde her hukuksuzluğun yakasına yapışıyor!

Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Baskılara, mobbinge,  boyun eğmeyeceğiz!

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Yaşasın Haber-Sen!

Haber-Sen 7 No’lu Şube Yönetim Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

-PTT’DE İŞ ÇOK, PERSONEL YOK DEDİK!

Haber-Sen İstanbul Şubelerince Avcılar PTT PDM’de düzenlenen basın açıklamasında “Emekçinin dayanacak gücü kalmadı” dedik. Açıklamaya; ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =

Örnek Resim