Anasayfa / Basın Açıklamaları / İSTANBUL RADYOEVİMİZİ VERMEYECEĞİZ.

İSTANBUL RADYOEVİMİZİ VERMEYECEĞİZ.

12.10.2012 bugün saat: 12.00 de Birleşmiş Milletler Binası Önünde İstanbul Radyoevinin Birleşmiş Milletlere devri olasığı  olması ile ilgili KESK Haber-Sen, Birlik Haber Sen ve Türk Haber Sen Ankara Şubeleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

bm-438177_10151126055263640_873952436_n2bm-22bm-53

Türkiye genelinde topnan 2110 adet imza mektup ekinde Birleşmiş Milletler Sekreterliğine verildi.

Basın açıklamasını sendikalar adına İstanbu Radyosu çalışanlarından CANER BEKLİM okudu.

img_0209-11

Basın Açıklaması olarak okunan Mektup aşağıdadır.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL SEKRETERLİĞİNE,

Genel Sekreter Sayın Ban Ki Moon,

Bizler ülkemizde kamu hizmeti yayıncılığı yapan tek yayın kuruluşu Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)’nun çalışanları olarak bu mektubu kaleme alıyoruz.

Ülkemizdeki basın yayın organlarından, İstanbul’daki Radyoevi binasının Birleşmiş Milletler “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi” (UN WOMEN)’nin bölge ofisi olarak tahsis edileceğini öğrendik.

Genel Sekreterliğinizden ve Türkiye’deki yetkili makamlardan bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte böyle bir olasılık bizi oldukça üzdü ve endişelendirdi.

Sayın Ban Ki Moon,

Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, kentlere kimliğini veren kimi yapılar, toplumun belleğidir.

TRT İstanbul Radyosu binası da, 1949’dan beri ülkemizdeki bu kişilikli binalardan biridir.

Burası radyo binası olarak tasarlanmış, özel bir mimariye sahip, kentin ve Cumhuriyet Türkiye’sinin sembol yapılarındandır.

Bizi en iyi siz anlarsınız: Dünya Kültür Mirası listeleri hazırlayan Birleşmiş Milletler, nasıl bir kültür hazinesinin üzerine oturmak istediğinin farkında mıdır?

1949 yılında yapılan bu bina, mimaride ulusal yaklaşımlara ağırlık verilen dönemin seçkin örneklerindendir. Aynı zamanda, Türkiye’nin, geniş konser salonları ve teknik özellikleri ile sadece radyo yayıncılığı için tasarlanmış ilk ve tek yapısıdır.

Daha bir yıl önce UNESCO’nun 13 Şubat’ı “Dünya Radyo Günü” olarak kabul ettiği bir ortamda, Birleşmiş Milletler, İstanbul Radyoevi’nin boşaltılmasını, koca bir tarihin, koca bir kültürün kapının önüne konulmasını kendisine, bize ve dünya kamuoyuna nasıl açıklayacaktır?

Tarihimizi, kültür belleğimizi savunmamız sizce de BM ve bünyenizdeki UNESCO’nun savunduğu değerlerle örtüşmüyor mu?

Tam da savunduğumuz bu ortak değerler çerçevesinde, en iyi sizin bizi anlayacağınızı düşünüyor ve bu konuda duyarlı davranıp, eğer var ise bu talebinizden vazgeçeceğinizi umuyoruz.

Sayın Ban Ki Moon,

Bizler, bu özel binanın Radyoevi olarak korunması için, demokratik platformlarda bir dizi etkinliğe bugün itibarıyla başlıyoruz.

Lütfen, siz de bizi bu haklı mücadelemizde yalnız bırakmayın ve beklediğimiz açıklamayı bir an önce yaparak bizi anladığınızı ve desteklediğinizi kamuoyuna açıklayın.

Size ve BM’e çalışmalarınızda başarılar diler; dünyamızda, barışın, doğal ve kültürel mirasın korunduğu güzel günlerin özlemiyle saygılarımızı sunarız.

Tüm TRT çalışanları

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

CUMARTESİ ÇALIŞTIRILMASI İSTEĞE BAĞLI OLMALIDIR!

VAN Cumartesi günü zorla çalıştırmaya son verilmesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Şube Başkanı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 5 =

Örnek Resim