Anasayfa / KADIN / 8 Mart’ın Coşkusu Karanlığı Yırtacak!

8 Mart’ın Coşkusu Karanlığı Yırtacak!

Kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel olarak, yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı mücadele günü olan 8 MART’ı selamlıyoruz.

8 Mart’ın direniş ruhunun temelleri 1857 yılında New York kentinde, düşük ücretle, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınların mücadelesi ile atıldı. Yüzyıllar öncesinden başlayan, her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı yükselen kadın özgürlük mücadelesi, bugün de tüm baskı ve ayrımcılığa karşı aynı inanç ve azim ile devam etmektedir.

Emeğimiz, bedenimiz ve irademiz üzerindeki her türlü baskıya, sömürüye ve şiddete son vermek için sürdürdüğümüz eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadın dayanışması ile yükseltiyoruz. Bu yıl 60 ülkede eş zamanlı kadın eylemleri ve kadın grevleri ile tüm kadınlar birbirimize ses oluyoruz, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütüyoruz.

Bu 8 Mart’ta da yasaklar ‘HAYIR’ diyoruz ve hapsedilmek istendiğimiz karanlığı kadınların direnişi ile boşa çıkaracağımızı müjdeliyoruz.

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − four =

Örnek Resim