BASINA VE KAMUOYUNA

PTT’nin Bankalar ile yaptığı sözleşmelerin yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kuruma her gün yeni bir ceza kesiliyor. Alt yapısını yenilemekten kaçınan PTT’ye bu cezalar gelmeye de devam edecektir.

En son gelen ceza, İş Bankasından…

PTT’nin liyakatsiz yöneticileri “SLA Cezalarında Dikkat Edilecek Hususlara İlişkin Tebliğ” yazısını dikkate almayarak İş Bankası ile banka müşterilerine kartlarının dağıtılması için bir sözleşme yaptı. Banka, taahhüdünü yerine getiremeyen PTT’ye 2019-2024 tarihinde 1.222.502 kart için toplamda 24.455.765,74 TL ceza gönderdi.

Burada dikkat edilmesi gereken konularda biri; bir bankadan doğru bu kadar ceza kesilmişse 2019-2024 yılları arasında PTT ile diğer kurumlar arasında yapılan kötü sözleşmelerin bedeli acaba ne kadardır?

10 banka ile böyle anlaşma var ise, 250 Milyon TL zarar var demektir!

İşin ilginç tarafı, PTT Genel Müdürlüğü bu zararları idareciler aracılığı ile posta emekçilerinden tahsil etmeye çalışmaktadır.

Liyakatsiz iş bilmez yöneticilerin emekçilere fatura çıkarması da, devleti zarara uğratması da kabul edilemez.

PTT Yöneticilerini bıkmadan usanmadan uyarmaya ve kamuoyu ile bu çarpık düzeni paylaşmaya devam edeceğimizi saygıyla bildiririz.   09.07.2024

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!. 18 Temmuz 2024 tarihinde, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =

Örnek Resim