Anasayfa / Basın Açıklamaları / BASKILARA, İHRAÇLARA, SÜRGÜNLERE TESLİM OLMADIK, OLMAYACAĞIZ

BASKILARA, İHRAÇLARA, SÜRGÜNLERE TESLİM OLMADIK, OLMAYACAĞIZ

PTT’nin Liyakatsiz Yönetimi, kurumla ilgili zararların ve yolsuzlukların had safhada olduğu bir dönemde, kendilerine biat etmeyen çalışanları susturmak için, özellikle de sendika üyelerimizi sürmeye devam ediyor!

Sendika olarak kurumun çıkarlarını korumak için yaptığımız açıklamalar, gerçekleştirdiğimiz eylemler soruşturma konusu olmakta hatta cezalar verilmektedir. Şube yöneticilerimiz, sendika üyelerimiz, doğruları söyleyen emekçiler, yaşadıkları sürgünler nedeniyle iller arasında adeta mekik dokur hale geldiler.

Bugün buradaki bu açıklama; sömürülen, hak gaspına uğrayan, güvencesiz, kuralsız çalışmaya zorlanan, sürgünle terbiye edilmeye çalışılan emekçinin isyanıdır. Emekçilerin hak arayışıdır, söz hakkı talebidir.

Çanakkale/Çan Merkez Müdürlüğünde gişe görevlisi olan ve tek üyemiz Tevfik Bulut da işte bu haksızlıklarla karşı karşıya kaldı. Özü, sözü bir olan emekçi arkadaşımız, kendisine yöneltilen suçlama ve dayatmalara karşı dilekçe hakkını kullandı. İşyerinde şahit olduğu usulsüzlükleri kuruma yazılı olarak bildirdi. Üyemiz biat etmedi, boyun eğmedi, hakkını savundu. Sonrasında içi boş sebeplerden soruşturmalar açtılar. İşyerinde çalışanların ifadesi alınmadan, kamera kayıtları incelemeden, yangından mal kaçırır gibi, sözlü savunmasını alıp, belirlenmiş cezayı vermeye çalıştılar. Tamamen kanaate dayalı bir karar ile önce disiplin cezası verdiler ardından Edirne/İpsala’ya sürgün ettiler. Bu usulsüz yer değiştirmeyi, hukuksuz verilmiş cezayı buradan tüm kamuoyuna açıklıyoruz.

Peki, Tevfik Bulut bu sürgünü hak edecek ne yaptı?

Yolsuzluk mu yaptı? Yüz kızartıcı suç mu işledi? Kurumu zarara mı uğrattı? PTT araçlarını kendi hususî aracı gibi mi kullandı? Elbette hayır! Tevfik arkadaşımızın suçu: Liyakatsiz ve kendini hukuktan üstün yöneticilerin, her türlü keyfî ve usulsüz uygulamasına karşı çıkmak.

Evet, Tevfik arkadaşımızın alnı açık, başı dik! Otoriteye boyun eğmedi!  Onuruyla yaşayan kamu emekçisi üyemizi susturmak istediler! Sindirmek istediler! ‘İşyerinde düzene uymuyorsun!’ diye makam odalarında uyardılar!

Gişede görevli olmasına rağmen, amirinin şifai emriyle, E-Devlet şifresi almak isteyen engelli vatandaşın arabasına kadar gitmek durumunda kaldı ve görev yerini terk etti. “Gişe personeli görev mahallini terk edemez, boş bırakamaz!” diye açık ve net emir olmasına rağmen, yönetmeliği uyguladığı için suçlu ilan ettiler! İşlem sonunda da bunun kurallara aykırı olduğunu, E-Devlet şifresinin zorunlu hallerde konutta teslim edilmesi gerektiği maddesini, amirine yazılı olarak bildirdi. Müdürü bunun üzerinde herkesin önünde arkadaşımızı yüksek sesle, Kuruma yakışmayan biçimde bağırarak azarladı. Soruyoruz! Tevfik Bulut işyerini terk etmediği için mi suçlu! Tevfik Bulut, hukuksuz dahi olsa sözlü verilen emire uyduğu için mi suçlu? Yoksa yerine getirdiği emirin usulsüz olduğunu yazılı bildirmek istediği için mi?

Toplu gönderim yapan bir firmanın usule uygun olmayan gönderilerine karşı çıktı mı? Çıktı! Gönderilerin fiziki olarak şubeye getirilmeden kabul işleminin yapılmasına karşı çıktı. Usulüne uygun olmayan bir biçimde doldurulan desi ve ağırlıkların ezberden sisteme yazılmasına karşı çıktı. Bu konuda da genel müdürlük emirleri olmasına rağmen, soruşturmayı yürüten tarafından görmezden gelinmiş, göz göre göre müdürlük emirlerini uygulan arkadaşımıza ceza verilmiştir. Evet, Tevfik Bulut suçlu!

Adliye Posta ve Kargolarının kabulünde yönetmelik gereği yapılması gereken işlemler sırasında Adliye mutemetinin görevi başında olmamasına ve işlemler bitince kendi şahsi telefonundan bilgilendirme yapması emrine karşı çıtı mı? Çıktı. Evet, Tevfik Bulut suçlu! Çünkü şahsi telefonunu PTT müşterilerine vermediği için suçlu!

Seçim döneminde iktidar ortağı partinin amblemini taşıyan eşantiyonların, Kurum içinde dağıtılmasına karşı çıktı mı? Çıktı. Evet, Tevfik Bulut suçlu!

Bunlar ve onlarca usulsüz işlem için amirlerine Kurumun ilkelerini, yönetmeliklerini hatırlatan arkadaşımız Tevfik Bulut, ardı arkası kesilmeyen cezalarla karşı karşıya kaldı. Haklarını hukuk karşısında arayan arkadaşımız, üzerine yüklenen suçlara karşı yönetmelikleri, yazılı emirleri savunmasına koymasına rağmen, ceza verildi, üstüne sürgün edildi!

Bizler biliyoruz ki, hiçbir baskı ve sindirme politikası bizlerin kararlı mücadelesini, duruşunu, ilkelerini engelleyemez. Tevfik Bulut arkadaşımızı da engelleyemez. Onun bu haklı mücadelesinde bir aradayız ve hep bir arada olacağız. Tevfik Bulut, çalışma hayatı boyunca mevzuat ve yönetmeliklere uygun çalışmış, usulsüz ve hukuksuz işlerden uzak durmuş, kurumunun çıkar ve menfaatlerini öncelik saymış, dürüst bir emekçidir.

Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu haksız ve hukuksuz ceza uygulamalar, sürgünler siyasi iktidarın; emekçilerin mücadelesinden duyduğu rahatsızlığın sonucudur. Sendikal Tarihimiz boyunca iktidarların ve onların kuklası kurumlardaki yöneticilerin hukuksuzluklarına, baskı politikalarına boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını onurla sürdürüyoruz. Dün olduğu gibi bugün de baskılara, ihraçlara, sürgünlere teslim olmadık, olmayacağız. Sözümüzü söylemekten asla geri adım atmayacağız.

PTT Yöneticilerini uyarıyoruz, bu yanlıştan bir an önce dönün.

Arkadaşımızın onurlu emek mücadelesi boyunca yanındayız!

Yaşasın Onurlu Mücadelemiz

Yaşasın KESK

Yaşasın Örgütlü Gücümüz, Yaşasın Haber-Sen!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!. 18 Temmuz 2024 tarihinde, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + 3 =

Örnek Resim