Anasayfa / Basın Açıklamaları / Şube ve Temcİlİk Açıklamaları / MERSİN PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞAİBELİ ATAMALAR

MERSİN PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞAİBELİ ATAMALAR

Haber-Sen 7 No.lu Şubemize bağlı Mersin İl temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Hizmet iş kolumuz olana PTT kurumunda yaşanan liyakatsız atamalar sonucu yaşanan sorunlar ve uygulanan mobbingle ilgili açıklama aşağıdadır.

Açıklamayı il temsilciliğimiz adına 7 No.lu Şube Kadın Sekreterimiz Adanır TEMİZ okudu.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

                    MERSİN PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDEN ŞAİBELİ ATAMALAR

Adaletsizliğe, hukuksuzluğa, adam kayırmaya alışmamızı isteyenlerin emekçilere zulmü bitmek bilmiyor. Bugün tüm hukuksuzlukların ve haksızlıkların üstünü türlü türlü kılıflarla örtmeye çalışanlar, ortak akılla sorunları çözmek yerine baskıcı otoriter bir yaklaşımla emekçilerin taleplerine kulak tıkayanlar iş barışını bozmakta, emekçilere mobbing uygulamaktadır.

Değerli arkadaşlar; Mersin’de ve diğer illerde yaşanan sorunların kaynağı adalet ve vicdandan uzak bir yönetim anlayışıdır. Bu anlayış hemen her gün işyerlerimiz de tüm emekçilerin farklı boyutlarda mağduriyetine sebep oluyor. Emekçilerin yaşadığı mağduriyet ve eşitsizliklerden biri de il içi atama ve geçici görevlendirilmelerde karşımıza çıkıyor.

KESK Haber-Sen olarak daha önce defalarca dile getirdiğimiz üzere Başmüdürlükler tarafından yapılan il içi atama ve görevlendirmeler mevcut sorunları çözmeye yönelik değildir. Bunlar emekçileri sindirmek için uyguladıkları bir ceza yöntemine dönüşmüştür. Geçici görevlendirme süresi yılda en fazla 6 ay olmasına rağmen bu süreler keyfî olarak neredeyse bir yıla kadar uzatılmakta, geçici görev süresi dolan Müdürlerin, şeflerin dilekçelerine cevap vermeye lüzum dahi duyulmamaktadır. Emekçileri hizaya getirmek için Mersin PTT Başmüdürünün “ben yaptım oldu” mantığı ile hizmet gereği adı altında yaptığı bu hukuksuz işlemleri bir kez daha kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu doğmuştur.

28.10.2021 tarihinde Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından üyemiz Mehmet Tanrıverdi çalıştığı Toroslar PDM Müdürlüğünden kendi isteği dışında Tarsus Posta Dağıtım Müdürlüğüne tayin edilmişti. Bizler talebimiz olmadan Başmüdürlükçe yapılan bu atamanın tayin değil sürgün olduğunu ve sürgün kararından vaz geçilmesi için çağrı yapmıştık. Mersin Başmüdürlüğü söz konusu atamanın daha önce Toroslar PDM dağıtım alanında bulunan Huzurkent ve çevre dağıtımının Tarsus PDM’ ye geçmesi nedeniyle personel ihtiyacını gidermek için yaptığını, performansı düşük olan dağıtıcılar arasından eleme yapıldığını, performansı en düşük dağıtıcının hamile olduğu ikinci ve üçüncü sıradaki dağıtıcıların emekli olma ihtimallerinin göz önüne alındığı, bu nedenle üyemiz Mehmet Tanrıverdi’nin tayininin yapılmasını uygun gördüğünü ifade etmiş ve böylece bu hukuksuz atamaya kılıf bulmuştu.

Ne yaman çelişkidir ki üyemiz Mehmet Tanrıverdi’nin ihtiyaç gereği iddiası ile Tarsus PDM’ ye sürgün emrini imzalayan aynı PTT Başmüdürü Tarsus PDM’ den iki dağıtıcı personelin tayininin Mersin merkeze yapılmasında hiç bir beis görmemiştir. Aynı tarihlerde üyemizin Mersin merkeze tayin talebi olmasına rağmen Mersin Başmüdürlüğü bu talebi dikkate almayarak bir kez daha haksızlığa imzasını atmış oldu. Bu imza aynı zamanda Mersin Başmüdürünün keyfî tutumunun, hukuksuzluğun ve adaletsizliğinin de belgesidir. Haber-Sen olarak 8 Mart tarihinde yazdığımız ve cevabını hâlen alamadığımız dilekçemizdeki talebimizi tekrar ediyoruz.

Hukuksuzluğa, adam kayırmaya eşitsizliğe son verin. Huzurkent ve çevre dağıtımının Tarsus PDM’ ye bağlanmasını bahane gösterip personel ihtiyacını gidermek amacıyla tayin adı altında sürgün edilen üyemizin, eski görev yeri olan Toroslar PDM’ ye tayininin yapılması yönündeki talebimizi kamuoyu aracılığı ile birkez daha tekrarlıyor ve Mersin PTT Başmüdürlüğüne soruyoruz; Huzurkent ve çevre dağıtımı hâlen Tarsus PDM tarafından yapılıyorken, bir taraftan personel eksikliğini gidermek için Tarsus’a tayin yapılıp diğer taraftan aynı merkezden iki dağıtıcı personelin Mersin merkeze tayininin yapılması hangi hizmete yöneliktir. Burada keyfiyete dayalı suç işlenmiştir. Burada ki suç emekçiye ve vicdanlara karşı görevi kötüye kullanma suçudur.

Bizler bu hukuksuzlukları dile getirdiğimiz için cezalandırılarak susturulmak isteniyoruz. Üyelerinin ve tüm emekçilerin hâk ve çıkarlarını korumak ve iyileştirmekle yükümlü her sendikanın vermesi gereken mücadeleyi verdiğimiz için sürgün ediliyor en ağır şartlarda çalıştırılıyoruz. Dile getirdiğimiz gerçekler karşısında rahatsız olanlar sebep oldukları bu sorunları kabul edip çözüm üretmek yerine algı yarattığımız iddiası ile sendikamızı hedef göstererek gerçekleri görmezden gelmeye devam ediyorlar. Özellikle Mersin’de gerek bizlerin yaşadığı gerekse tüm emekçilerin yaşadığı sorunları kamuoyu ile paylaştığımız açıklamalarımız Mersin Başmüdürü tarafından tepkiyle karşılanıyor. Haber-Sen olarak üzerimizde yaratılan baskı ve kuşatmaya karşı mücadeleden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir güç karşısında eğilmeden, ilkelerimize bağlı emek ve demokrasi yolunda yürümeye devam edeceğimizi ve emekçilerin sorunlarının takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Tüm ezilen emekçileri aynı yolda yürümeye davet ediyoruz. Emekçiler birleşirse önlerinde hiç bir kuvvet duramaz.  KESK Haber-Sen bizim onurumuzdur. Yaşasın onurlu mücademiz.

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA

BİZLERİ YILDIRAYACAKSINIZ!…

BOYUN EĞMEYECEĞİZ BİAT ETMEYECEĞİZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!….

 

HABER-SEN

                                                                                               MERSİN İL TEMSİLCİLİĞİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 11 =

Örnek Resim