Konfederasyonumuz KESK, Bakanlar kurulu kararıyla Memurlara ek ödeme yapılması ertesinde, sözleşmeli personele ek ödeme verilmesini engelleyen 2008 YPK kararının resmi gazetede yayınlanmasının hemen ertesinde dava açmıştı. Sendikamız örgütlü olduğu kurumların çalışma koşullarını göz önünde bulundurarak ayrıca bir dava daha açtı. Konu hakkında KESK Genel Başkanı Sami EVREN’in Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını okumak için haberin BAŞLIĞINA tıklayınız.
KESK DEVLET BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
7 Kasım 2008 tarihinde Devlet Bakanı Murat BAŞESGİOĞLU ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami EVREN ‘in katıldığı bir görüşme yapılmıştır. Yapılan görüşmede, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT)’nde 14 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 2008/-16 sayılı Yüksek Planlama Kurulu kararının uygulanmasından doğan sorunlar anlatılarak bir dosya sunulmuştur.
Görüşmeden sonra Hazine, Maliye ve Devlet Personel Başkanlığı yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapılmış ve toplantıda sorunun giderilmesi için, yeni bir YPK kararının hazırlanması kararı alınmıştır. İlgili YPK kararı hazırlanmış olup, imzaya açılmıştır; Başbakan’ın ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı’nın imzasından sonra Resmi Gazete’de yayınlanacaktır. Bu kararın bir an evvel yayınlanması ve 399 sayılı KHK’nın 1 sayılı cetveline tabi personelin ek ödemelerinin %100’den, %200’e çıkartılması, 2 sayılı cetveline tabi personelin ek ödemelerinin ise 2008/14012 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla ek ödeme verilen emsallerine eşitlenmesi yönündeki idari ve hukuki girişimlerimizi sürdürmekteyiz. Sendikamız 2008 YPK kararında Sözleşmeli personele Ek ödeme verilmemesi nedeniyle 5 binden fazla dilekçeyi, sözleşmeli personele neden ek ödeme verilmesi gerektiğini detaylı anlatan bir üst yazı ile yaptığı basın açıklamasıyla Başbakanlığa göndererek mağduriyetlerin giderilmesi istenmişti. Sendikamız söz konusu yazıda 2008 YPK kararının yarattığı mağduriyetlerin giderilmesini, 2009 yılı YPK kararında PTT’ye TABAN-TAVAN sınırlaması konulmadan % 15 oranında skala ayarlama yetkisi verilmesini talep etmişti.