Anasayfa / DUYURULAR / 2013-2014 T.İ.S TALEPLERİMİZ

2013-2014 T.İ.S TALEPLERİMİZ

HİZMET KOLUMUZDAKİ KURUMLARA İLİŞKİN TALEPLERİMİZ

PTT

1. “Net Sözleşme Ücreti” uygulamasına geçilerek (RTÜK, BDDK, EPDK, BTK ve Rekabet Kurumu’nda uygulandığı gibi), gelir vergisi oranı artışlarından kaynaklanan ücret kayıpları giderilmelidir.

2. Görevi gereği yemek servis hizmetinden (Yiyecek Yardımından) yararlanması mümkün olmayan personel için, Ticket, Sodexo, Multinet vb uygulamalara benzer bir uygulama başlatılarak, tüm personelin yiyecek yardımından yararlanmaları sağlanmalıdır.

3. PTT Kefalet Sandığının feshedilmesi nedeniyle birikimleri elinden alınan hak sahibi çalışanların (emekli olanlar dahil) belirlenerek, bu alacaklarının yasal faizleriyle birlikte ödenmesi gerekmektedir.

4. İnsan Haklarına aykırı olarak başlatılan, Dağıtıcıların GPS cihazı taşıma zorunluluğu, uygulamadan kaldırılmalıdır.

5. Yeni yasal düzenlemedeki “İdari Hizmet Sözleşmesi”ne geçme konusunda PTT emekçilerinin hür iradesine saygı gösterilmeli, bu statüye geçmek istemeyenlere herhangi bir zorlama ve/veya baskı yapılmamalıdır.

6. PTT’de dağıtım hizmetlerinin taşeronlaştırılmasına son verilmeli, mevcut taşeron firmaların sözleşmeleri en kısa zamanda iptal edilerek taşeron şirket çalışanları yaptıkları işin kadrosuna atanmalıdır.

7. Ek ödemelerdeki adaletsizlik giderilerek emekli aylığına yansıtılmalıdır.

8. Post Bank kapsamında çalışanlara bankacılık tazminatı ödenmelidir.

9. Resmi tatillerde ve bayramlarda her ne sebeple olursa olsun personel çalıştırılmamalı; ancak işi aksatacak uzunluktaki tatillerde çalışmak zorunda kalan personele günlük maaşının uygun görülen katı kadar tazminat ödemesi yapılmalıdır.

10. Kontrolör kadrosu erkinin siyasi, idari ve sendikal örgütlenmelerde yönlendirme ve baskı aracı olarak kullanılmasına göz yumulmamalı, gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.

11. Tüm merkezlerde, müdürlük görevine vekâleten bakan çalışanlara görevin getirdiği ücretler ve haklar verilmelidir.

12. Posta Dağıtıcılarının, rızası olmaksızın 55 yaşında emekli edilmelerine son verilmelidir.

13. Dağıtıcıların hafta sonu çalışması zorunlu olmaktan çıkarılmalı ve iş yoğunluğu söz konusu olduğunda 6. gün çalışma ücreti artırılarak ödenmelidir.

14. Tüm dağıtıcılar, rutin olarak her yıl meslek hastalığını önlemek amacıyla sağlık kontrolünden geçirilmeli, bununla ilgili istatistik çalışmalar yapılmalı ve sonuçları tüm personele duyurulmalıdır.

15. Dağıtıcılara fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) verilmelidir.

16. Köy dağıtıcıları için ek ödeme düzenlemesi yapılmalıdır.

17. Tüm işyerlerindeki iş yoğunluğu ve artan işlem çeşidi dikkate alınarak norm kadro tespiti yapılmalı, ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için personel alımı yapılmalıdır. (Özellikle gişe memuru ve dağıtıcı ihtiyacı bilinmektedir.)

18. Kurumun mühendis ihtiyacı, öncelikle Kurum içi sınavlar aracılığı ile karşılanmalıdır.

19. Yıllık izinlerin yıl içinde kullanılması sağlanmalı, kullanılamayan izinlerin bir sonraki yıla aktarılarak kullanılabilmesi sağlanmalıdır.

20. Teknisyen olarak çalışan Teknik Meslek Yüksekokulu mezunu emekçiler “Tekniker” kadrosuna atanmalıdır.

21. Teknisyenler, asli görevleri dışında başka görevlerde çalıştırılmamalıdır.

22. PTT Merkez ve şubelerinde insanca çalışma koşulları (Lavabo, tuvalet, havalandırma vb.) sağlanmalı, güvenlik önlemleri alınmalı ve şubelerde tek personel çalıştırılmasına son verilmelidir.

23. Dört yıllık üniversite mezunu Dağıtıcıların, memur kadrosuna atanması için her yıl çalışma yapılmalıdır.

24. Merkezlerin norm sayısı ve cihet parselasyonu (özellikle nüfus artışı olan iller başta olmak üzere), konuyu iyi bilen ehil kişiler ve sendika temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak komisyonlar tarafından yerinde inceleme yapılarak belirlenmelidir.

25. Tüm işyerlerinde günlük temizlik sorunlarının giderilmesi için ya temizlik hizmeti çalışanı bulundurulmalı ya da temizlik hizmeti alımı yapılmalıdır.

26. 50’nin üzerinde personel çalışan tüm işyerlerinde (özellikle PİM’lerde) kurum tabibi ve hemşire bulundurulmalıdır.

27. 50’nin üzerinde personel çalışan tüm işyerlerinde ya kreş açılmalı ya da kreş yardımı yapılmalıdır.

28. Tüm merkez ve şubelere para sayma makinesi ve sahte para ayırma cihazı verilmelidir.

29. Dağıtıcılara bölgesel iklim koşulları göz önünde tutularak yazlık ve kışlık kıyafet verilmelidir.

30. Kadın dağıtıcıların kıyafet ve ayakkabılarının daha kullanışlı olması konusunda hassasiyet gösterilmelidir.

31. Tüm PTT emekçilerine yılda iki kez giyim yardımı yapılmalıdır.

32. Hizmet içi eğitimden tüm personel eşit şekilde yararlandırılmalıdır.

33. Tüm PTT Merkezlerine, ihtiyacı olduğu kadar hizmet aracı tahsis edilmelidir.

34. Banka Promosyonu İhalelerinde ortaya çıkan en iyi 3 teklif, çalışanların oyuna sunulmalı, 3 yıl boyunca maaş/hizmet alacağı bankayı bizzat çalışanlar belirlemelidir.

TRT

1. TRT olanaklarının, Hükümetin siyasal propagandası için kullanılmasına son verilmelidir.

2. Dil, ırk, din ve mezhep ayırımı gözetmeyen bir yapım yayın politikasına geçilmelidir.

3. Halkın katkısını ve desteğini almak amacıyla 2954 sayılı TRT Yasası’nın 15. maddesindeki “Danışma Kurulları” yaşama geçirilmelidir.

4. İçerik üreticisi çalışanların, Editoryal Bağımsızlıkları yasal güvence altına alınmalı, yöneticilerin müdahalesine imkân verilmemelidir.

5. Kurum içi olanakları değerlendirmek yerine, yapım ve yayınların kurum dışı şirketlere aktarılmasına son verilmelidir.

6. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu kararına rağmen taşeron şirketlerle imzalanan sözleşmeler iptal edilmeli, bu sözleşmeleri imzalayanlar hakkında soruşturma başlatılmalıdır.

7. Mevcut yapıları tadilattan geçirerek “derme çatma stüdyolar” oluşturmak yerine, Oran Sitesi yerleşkesi planında yer alan ve yaklaşık 1 milyon TL ödenerek ayrıntılı projesi çizdirilen uluslar arası standartlardaki stüdyoların inşaatına biran önce başlanmalıdır.

8. “Net Sözleşme Ücreti” uygulamasına geçilerek (RTÜK, BDDK, EPDK, BTK ve Rekabet Kurumu’nda uygulandığı gibi), gelir vergisi oranı artışlarından kaynaklanan ücret kayıpları giderilmelidir.

9. Kamu Kurumları ücret sıralamasında alt sıralara gerileyen TRT Kurumu emekçilerine, 2954 sayılı TRT yasasının 51. maddesindeki hüküm doğrultusunda yılda dört maaş tutarında ikramiye ödenmelidir.

10. Banka Promosyonu İhalelerinde ortaya çıkan en iyi 3 teklif, çalışanların oyuna sunulmalı, 3 yıl boyunca maaş/hizmet alacağı bankayı bizzat çalışanlar belirlemelidir.

11. 2013 yılı itibarıyla başlayan ve bir kısım personelin yararlanamadığı “Giyim Yardımı” uygulaması, tüm personeli kapsayacak şekilde tekrar düzenlenmeli ve harcama belgesi beyan zorunluluğu kaldırılmalıdır.

12. 2013 yılı itibarıyla başlayan “Koruyucu Gıda Yardımı” uygulaması (Yeryüzünde “Koruyucu” nitelikte herhangi bir gıda maddesi bulunmadığını ifade eden Bakanlık görüşü de dikkate alınarak), objektif ölçütler doğrultusunda, adı da dâhil yeniden düzenlenmeli ve tüm personeli kapsayacak hale getirilmelidir.

13. Yaşadıklar sağlık sorunları yüzünden kendilerine “Sağlık Raporu” verilen personelin, raporlu oldukları süre nedeniyle maaşlarından yapılan kesintiler kaldırılmalıdır.

14. Kurum içi unvanda yükselme sınavlarını düzenleyen usul ve esasların “Geçici 1. madde” kapsamında gerçekleştirilmesi gereken sınavlar acilen yapılmalıdır.

15. Kurum içi unvanda yükselme sınavlarını düzenleyen usul ve esasların 21. maddesi yeniden düzenlenmeli, bazı unvanlar için getirilen sınava girme engeli ortadan kaldırılmalıdır.

16. Yıllardır yapılmayan Kurum içi şeflik sınavı ivedilikle gerçekleştirilmelidir.

17. Merkezde uygulanan ve tüm personelin içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik uygulamanın, eşitlik ilkesi doğrultusunda ülke genelindeki tüm işyerlerine yaygınlaştırılması gerekmektedir.

18. Ücret cetveli, ek gösterge ve özel hizmet tazminatı oranları yeniden düzenlenmeli ve çalışma barışını bozan ücret adaletsizliği giderilmelidir.

19. 04.09.2008 Tarih ve 2008/304 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Yapım ve Yayın Görevlileri eliyle yürütülmesine karar verilen Resim Seçici, Sesçi ve Şefsesçi unvanları ile ilgili olarak, halen Resim Seçici, Sesçi ve Şefsesçi unvanlarında çalışanların ücretleri Yapım Yayın Görevlileri ile eşit seviyeye (15. ücret basamağına) yükseltilmeli, yıllardır süren adaletsizlik ortadan kaldırılmalıdır.

20. Ek göstergeden yararlanamayan Yardımcı Hizmetler sınıfındaki personelin mağduriyeti giderilmelidir.

21. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır.

22. Yayın hizmetinde doğrudan çalışanlar (vericilerdeki teknik personel dâhil) fiilî hizmet süresi zammından yararlandırılmalıdır.

23. Yayın hizmetinde çalışan ve görevi gereği basın kartı sahibi olması gereken kadrolara basın kartı verilmesi sağlanmalıdır.

24. İl Müdürlüklerinde Kurum Tabipliği birimleri oluşturulmalıdır.

25. Öncelikle yayın ünitelerinde radyasyon ölçümleri bağımsız ve yetkin bir kuruluş tarafından yapılmalı, bu ölçümlerin sonuçlarına göre gerekli önlemler alınarak çalışma koşulları buna göre yeniden düzenlenmelidir.

26. Meslek hastalıkları hastaneleri ile ortak çalışmalar yapılmalıdır, tüm TRT emekçileri düzenli aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilmelidir.

27. İl Müdürlüklerinde Gündüz Bakımevi ve Kreş açılmalı Genel Müdürlük kreşindeki uzman personel ihtiyacı giderilmelidir.

28. Sanatçı Kadrolarının iptal edilmesinin bir sonucu olarak oluşan saz ve ses sanatçısı ihtiyacı derhal giderilmeli yeniden kadro ihdasları yapılmalıdır.

29. 24 saat çalışma zorunluluğu olan işyerlerinde yayın ve yapım personelinin ihtiyaçlarının karşılanabileceği kapasiteye sahip sosyal alanların oluşturulmalıdır (Kantin, Kafeterya vb.).

30. Maaşı dondurulmuş olarak çalışmaya devam eden birkaç Araştırmacı unvanlı çalışanın yıllardır süren mağduriyetine son verilmeli, Strateji Uzmanı olarak ya da kariyer unvanlarına atanmaları sağlanmalıdır.

31. Metro inşaatı nedeniyle boşaltılmak zorunda kalan Ümraniye lojman apartmanında ikamet eden çalışanların mağdur olmaları önlenmelidir.

32. Sendika üyeleri arasında ayırım yapılmamalı, çalışma barışının zedelenmesi önlenmelidir.

RTÜK

1. Yaşadıklar sağlık sorunları yüzünden kendilerine “Sağlık Raporu” verilen personelin, raporlu oldukları süre nedeniyle maaşlarından yapılan kesintiler kaldırılmalıdır.

2. Kurum dışından yapılan yönetici atamalarından vazgeçilmeli, Kurumu tanıyan ve liyakat sahibi çalışanların yönetici olarak atanmasına öncelik verilmelidir.

3. Personelin, 3 dakika ile sınırlandırılan telefon görüşmeleri, hizmet gereği en az 10 dakikaya çıkarılmalıdır.

4. Personelin mazeretleri nedeniyle günlük saatlik izin kullanımı süresindeki sınırlama, Kurumun şehir merkezinden olan uzaklığı ve yolda geçen süreler dikkate alınarak kaldırılmalı, sorumluluk birim amirlerine bırakılmalıdır.

Banka Promosyonu İhalelerinde ortaya çıkan en iyi 3 teklif, çalışanların oyuna sunulmalı, 3 yıl boyunca maaş/hizmet alacağı bankayı bizzat çalışanlar belirlemelidir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ’NE KAYYUM ATANMASINI ANTİDEMOKRATİK

Gazetecilik toplumun doğru bilgiyle donanabilmesi ve demokrasimizin denge içinde işleyebilmesi için vazgeçilmezdir. Gazetecilerin, bu önemli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 17 =

Örnek Resim