Anasayfa / HABERLER / Çalışma Bakanlığı'ndaki Eylemimiz Sona Erdi!

Çalışma Bakanlığı'ndaki Eylemimiz Sona Erdi!

KESK Genel Başkanımız Lami Özgen, KESK Yürütme Kurulu Üyelerimiz ve KESK’ e bağlı sendika Genel Başkanlarımız, 4688 Sayılı sahte sendika yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in makam odasındaydı!

Sendikalarımızın Yürütme Kurulu üyeleri ve çok sayıda üyemiz 4 Nisan (Dün) günü, saat 15.30’dan 22.00’a kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önünde oturma eylemi gerçekleştirerek 4688 Sayılı kanunda değişiklik öngören yasa tasarısının geri çekilmesi talebini haykırdılar!

Saat 15.00’da Genel Başkanımız Lami Özgen başkanlığındaki heyet, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek üzere Bakanlık binasına girdi; ancak Çelik’in orada olmaması üzerine Bakan gelinceye ve kendileri ile görüşünceye kadar bakanlıktan çıkmayacaklarını açıkladı.

 Heyet, Bakanlık içinde beklerken KESK üyeleri de Bakanlık önünde beklemeye başladı. Bakanlığın önünde “Sahte sendika yasası geri çekilsin” yazılı pankartın etrafında oturan emekçiler “Sahte sendika yasasına hayır”, “Zafer direnen emekçilerin olacak”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarını attı, müzik eşliğinde halay çekti.

Heyetimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ile görüşerek taleplerimizi bir kez daha yineledi. Tasarı yasalaşınca Genel Başkanımız Lami Özgen, basın açıklaması gerçekleştirerek, “Sendikal mücadelemiz devam edecek. Haklarımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, bu yasa burada noktalanmayacak” diyerek eylemi sonlandırdı.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 5 =

Örnek Resim