Anasayfa / HABERLER / Ek Ödeme İçin Binlerce Dilekçe Başbakanlıkta

Ek Ödeme İçin Binlerce Dilekçe Başbakanlıkta

Yüksek Planlama Kurulu kararı ile PTT emekçilerine ek ödeme verilmemişti. Aynı kararla PTT’de çalışan yükseköğrenimli Memur ve Dağıtıcıların dâhil olduğu çalışanların ödemelerinde düşme olduğu gibi Ocak 2008 tarihinden itibaren geriye alma durumu oluşmuş durumdadır. Sendikamız, PTT çalışanlarına ek ödeme verilmesi talebiyle Başbakanlığa yönelik başlattığı dilekçe kampanyası sonucunda topladığı 5100 dilekçeyi, Başbakanlık önünde yaptığı Basın açıklamasıyla teslim etti. Haberin devamını okumak için başlığa tıklayınız. Basına ve Kamuoyuna EK ÖDEME FİYASKOYA DÖNDÜ

Toplu Görüşme parodisinde “sarı sendikaları” parmağında oynatan Hükümet, “eşit işe eşit ücret” masalıyla da bütün kamu çalışanlarıyla dalga geçti.

”Eşit işe eşit ücret” adı altında hazırlanan (2008/14012 sayılı) Bakanlar Kurulu kararı 17 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Yüksek Planlama Kurulu da bu karara dayanarak bir karar çıkardı. Ancak, birbirine uyumlu olması gereken iki kararın öngördüğü, zamdan yararlanma oranları arasında UÇURUM var!

Üstelik, YPK kararına göre yüz binlerce kamu çalışanı, ekonomik iyileştirmelerden yararlanamayacak!

Dağıtıcı ve Gişe Memurları başta olmak üzere iş kolumuzdaki binlerce çalışanın maaşında hiçbir değişiklik olmayacak.

Bırakın ek ödeme vermeyi YPK Kararı ile, Yüksek okul mezunu memur ve dağıtıcılardan Ocak 2008 den itibaren zimmet çıkarılacak.

Sözleşmeli memurun ek ödeme almasını engelleyen YPK Kararı, açıkça Bakanlar Kurulu Kararına aykırıdır. Oysa hükümet, denge tazminatı alan herkesin ek ödemeden faydalanacağını açıklamıştı.

Sözleşmeli Personelin kendilerine Ek Ödeme verilmemesi nedeniyle Başbakanlığa göndermiş oldukları 5100 dilekçeyi, sendikamız Başbakanlığa iletecektir. Dilekçelerdeki taleplerin karşılanacağını umuyoruz.

Sorumlular AKP, PTT, Memur-Sen ve Kamu-Sen’dir

Ücret adaletini sağlamaktan uzak bu ek ödeme altındaki göstermelik uygulamanın ve yüzdelik sefalet zammının sorumlusu Toplu Görüşme masasına oturup kamu emekçilerini pazarlayan Kamu Sen ve Memur Sen’dir.

Onların bu kararı eleştirmeleri ikiyüzlülüktür. Resmi Gazetede yayınlanmadan ele geçirip açıkladıkları bu YPK kararını internet sitelerinde bir kazanım olarak duyurdular. Başta Başbakan olmak üzere AKP hükümetini, 70 milyonun karşına çıkıp vermiş oldukları “eşit işe eşit ücret” sözüne sahip çıkmaya ve tutarlı olmaya davet ediyoruz. Grevli ve Toplu Sözleşmeli Sendika hakkımızı tanımayarak bizleri mağdur eden AKP hükümetine ve onun toplu görüşme oyununa alet olan sendikaları kınıyoruz! PTT çalışanları ek ödeme almayacaksa kim alacak?

• PTT emekçilerinin 20 yıl boyunca maaşının %2 sini ödeyerek Kefalet Sandığında biriktirdiği 300 milyon YTL’ si gasp edildi, • PTT’de 15.000 personel açığı var, 1 PTT emekçisi 3 kişinin işini yapıyor, • Postacılara yıllık izin kullandırılmıyor, her yıl izinler yanıyor, • Postacılar resmi ve dini bayram tatillerinde yasalara aykırı olarak çalıştırılıyor, diğer kamu kurumları Ramazan bayramında 9 gün tatil yaparken postacılar sadece 3 gün tatil yaptı,

• Devlet memurları haftada 5 gün çalışırken, postacılar 6 gün çalıştırılıyor, ayda 4 gün fazla çalışan postacıya günlük 5 YTL veriliyor, bu emek sömürüsüne göz mü yumacaksınız Sayın Başbakan? • Postacılar, dar, pis, tozlu ortamlarda, son derece sağlıksız koşullarda çalışıyor,

• Gişe memurları can güvenliğinden yoksun, kamera ve güvenlik personeli olmadan tek başına şubelerde çalıştırılıyor, insan hayatının kıymeti yok mudur, 4 arkadaşımız öldürüldü daha yetmedi mi?

• Gişe memurları sürekli fazla mesaiye bırakılıyor, saati 90 kuruş olan ücret bile verilmiyor, göz mü yumacaksınız bu kuralsızlığa?

• Bankada çalışan gişe memurları günde 100 ile 150 işlem yaparken, PTT’de çalışan memurlar 600 işlem yapıyor, tuvalete gitmeye bile zaman bulamıyorlar.

• Bir PTT Merkez Müdürü ile şefi ayda 1800 YTL maaş alıp 18 milyon YTL paranın sorumluluğunu yüklenirken, PTT Müdürünün beşte biri iş yapan bir banka müdürü 5000 maaş YTL alıyor,

• PTT’de çalışan mühendisler ile teknik personel 4000 işyerini yapılandırdı ve bu devam ediyor, bu emekçilerin iş yoğunluğundan dolayı ruh sağlığı bozuldu, doktorlar mühendisleri zorunlu olarak sıhhi izne ayırıyor, teknik personelin ödeme oranlarını neye göre kıstınız?

• PTT’deki gibi keyfi ve yasa tanımaz kuralsız çalıştırma hiçbir işyerinde yoktur. Örneğin hiçbir işyerinde bir emekçi haftanın 7 günü, yılın 365 günü çalıştırılmaz, ancak PTT’de çalışıyor.

YPK, PTT’nin bu çalışma koşullarını göz önünde bulundurarak taban ve tavan sınırlaması koymadan skala ayarlama yetkisi vermelidir.

YPK yıllardır verdiği kararlarda taban ve tavan sınırlaması getirerek KİT’lerde çalışan sözleşmeli personele ödeme yapılmasını engellemektedir. PTT Genel Müdürlüğü de emekçilerin ücretlerini yükseltmesi gerekirken sömürmeyi tercih etmektedir. P

TT bu çalışanların emeğiyle, yılda 300 milyon YTL kâr ediyor.

Ek ödemeleri çok mu görüyorsunuz?

Tekrar soruyoruz:

Sayın Başbakan,

PTT çalışanları ek ödeme almayacaksa kim alacak?

Hükümet bu hatayı düzeltmelidir İktidar, açık olarak işyerlerinde çalışma barışını bozuyor. Ücret dengesizliği giderilmediği gibi daha da büyütülüyor. Oranların neye göre belirlendiği, ek ödemelerde kıstasın ne olduğu belli değil. Bir Başbakan nasıl olur da kendi açıkladığı, altına imza attığı bir karardan bir ay sonra, tamamen çelişkili bir başka karara imza atar? Türkiye’nin dört bir yanından, yüzlerce iş yerinden, 5 bine yakın (4667) PTT emekçisi, Hükümeti uyarıyor.

PTT emekçileri, Hükümeti, bu haksız karardan vazgeçmeye, adil ve hakkaniyetli bir ek zam vermeye davet ediyor.

Aksi halde üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.

5100 DİLEKÇEYİ BİR ÜST YAZI İLE BAŞBAKANLIĞA AKTARAN SENDİKAMIZ YAZISINDA, PTT ÇALIŞANLARININ ÖDEME ALMASI GEREKTİĞİNİ NEDENLERİ İLE AÇIKLADI.

PTT 20.000 eksik personel ile hizmet vermektedir. Bundan dolayı çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle dağıtıcı ve memurlar yıllık izinlerini kullanamıyor, 399 sayılı KHK gereğince de yıl içerisinde kullanılmayan izinler ertesi yıla aktarılamıyor ve yanıyor. 10 yıldır izin kullanmayan personel var. İzin talep eden çalışana kurum; yerine adam bul git diyor. Bir dağıtıcı normal şartlarda 2, bazen 3 cihete baktığı için bu imkansız oluyor.

PTT çalışanları, ne Ramazan Bayramı ne 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fark etmeksizin resmi tatillerinde çalıştırılıyor. İdare, personel yetersizliği nedeniyle Dağıtıcıları saati 0,90 kuruş ücretle çalıştırmaya zorluyor.

Devlet memurları haftada 5 gün çalışırken postacılar 6 gün çalıştırılıyor. Hafta sonu tatilleri yok. Ayda 4 gün fazla çalışan postacıya günlük 8 YTL para veriliyor, 8 YTL yemek ve yol masraflarını dahi karşılamadığı için Dağıtıcı, kendi cebinden para vererek Kurumun işini yapmak zorunda kalıyor. PTT’ye “Cumartesi çalıştırmalarını yasalara uygun olarak yapması ve çalışanı bir nebze rahatlatmak için yevmiyeleri oranında ödeme yapılması” yönündeki taleplerimiz, YPK kararı veya Hükümetin belirlediği fazla mesai ücreti miktarı gerekçe gösterilerek olumsuz karşılanıyor. Angaryanın Anayasaya aykırı olduğu bile bile bu uygulamadan vazgeçilmiyor.

4000 PTT Merkez Müdürlüğünü PTT Bank kapsamında tadilata alarak yapılandıran PTT, Postacıların yoğun çalıştığı PİM (Posta İşleme Merkezleri) ve posta gelen giden işyerlerini sağlıklı koşullara ulaştırmada isteksiz davranmakta ve işi yavaştan almaktadır. Dağıtıcıların sağlığı risk altındadır.

Gişe memurları kamera ve Koruma ve Güvenlik memuru olmaksızın, can güvenliğinden yoksun, tek başına şubelerde çalıştırılıyor, yüzlerce soygun yaşandı. 4 arkadaşımız soygunlarda öldürüldü,

Gişe memurları sürekli fazla mesaiye bırakılıyor, saati 90 kuruş olan ücret bile verilmiyor,

Bankada çalışan gişe memurları günde 100 ile 150 işlem yapıyor, PTT’de çalışan memurlar ise lavaboya gitmeye bile müsaade edilmeden günde 600 işlem yapıyor, Bir PTT Merkez Müdürü ile şefi ayda 18 milyon YTL paranın mesuliyetini yükleniyor, aldığı para 1.800,00 YTL, PTT Müdürünün 1/5 oranında iş yapan bir banka müdürü 5000 ile 15.000,00 YTL maaş alıyor,

PTT’de çalışan mühendisler ile teknik personeli 4000 işyerini yapılandırdı ve bu devam ediyor. Teknik Personelin iş yoğunluğundan dolayı ruh sağlığı bozuldu, doktorlar mühendisleri zorunlu olarak sıhhi izne ayırıyor, ancak buna rağmen YPK kararıyla PTT’deki teknik personelin ücret oranları düşürülmüştür.

KESK HABER-SEN BAŞBAKANLIKTAN AŞAĞIDAKİ TALEPLERDE BULUNDU:

1- 2008/T-16 sayılı YPK kararının PTT çalışanlarında yol açtığı mağduriyetlerin giderilmesini,

2- Yüksek Planlama Kurulunun , PTT’nin bu çalışma koşullarını göz önünde bulundurarak PTT’ye bir sefere mahsus olmak üzere temel ücretlere taban ve tavan sınırlaması koymadan % 15 oranında skala ayarlama yetkisi vermesini,

3- PTT’de 20.000 eksik personelle çalışmanın yarattığı sorunların çözülebilmesi için 2009 yılında KPSS sınavı ile kadrolu 3000 dağıtıcı ve 2000 gişe memurunun alınmasını, talep ettik

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − three =

Örnek Resim