Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Tutuklanan Arkadaşlarımıza Söz Veriyoruz Asla Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz!

Tutuklanan Arkadaşlarımıza Söz Veriyoruz Asla Mücadelemizden Vazgeçmeyeceğiz!

Konfederasyonumuza yönelik geliştirilen karalama kampanyasına, baskı politikalarına, gözaltı ve tutuklamalara karşı en iyi cevabı binlerce KESK’li günlerce Ankara Adliyesinden ayrılmayarak verdi. Konfederasyonumuz üye ve yöneticileri alkışlarla, sloganlarla, ıslıklarla, halaylarla gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılması için haykırdı!

Dün Adliyeye sevk edilen 16 arkadaşımızdan birçoğu serbest bırakılırken arkadaşlarımız emek ve demokrasi mücadelesinden asla geri adım atılmayacağını vurguladı.

Dün (28 Haziran) Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan eski Genel Sekreterimiz Kasım Birtek, kısa bir açıklama yaparak tutuklamalara karşı oluşan duyarlılık ve sahiplenme için bütün KESK’lilere teşekkür etti.

Birtek, “Tüm arkadaşlarımızın morali, mücadele azmi dışarda nasılsa içerde de öyledir. İçerde olan arkadaşlarımızın tek bir istekleri vardır; tüm arkadaşların mücadeleyi büyüterek sürdürmesini istiyorlar, bu isteğin dışında hiçbir istekleri yoktur. Bizi Konfederasyonumuzun aldığı eylem kararlarıyla suçluyorlar, haklarımız için yaptığımız Grevlerle suçluyorlar, KESK 1990’larddan beri alanlarda mücadele ediyor, bilinmelidir ki siyasi kararlarla KESK’i yıldıramazsınız.” dedi.

16 arkadaşımızla birlikte ifadesi alınan Genel Başkanımız Lami Özgen de Adliye çıkışında bir açıklamada bulunarak şunları kaydetti,

“Kurulduğumuz günden bu yana sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinde, emek ve demokrasi mücadelesinde birçok arkadaşımız baskı, gözaltı ve tutuklamayla, faali meçhullerle karşı karşıya kaldı. Yine belli bir süredir Hükümetin tekçi, otoriter, faşizan yönetim anlayışı, toplumun bütün kesimlerini nasıl baskı altına alıp sindiriyorsa; aynı uygulamalar KESK’in üzerinde de terör estirilmek suretiyle gün be gün arttırılarak devam ettirilmektedir.

Son bir kaç ay içinde arka arkaya KESK’e yönelik geliştirilen operasyonlar KESK’in yürütmüş olduğu fiili meşru sendikal mücadeleye yönelik KESK’in içinde bulunan devrimci, demokrat, yurtseverlere yönelik geliştirilen bilinçli, kasıtlı ve programlı yönelimlerdir. Bu yönelimler, yürüttüğümüz sendikal haklar ve özgürlükler mücadelesini kriminalize etme, içselleştirme, gözden düşürme, etkisiz hale getirme, bize geri adım attırma ve boyun eğdirmeye yöneliktir. Ama öyle bir mücadele geleneğinden geliyoruz ki asla ve asla, sonucu ne olursa olsun, bize karşı yürütülen bu baskılara dün de boyun eğmedik, bugün de boyun eğmedik, yarın da boyun eğmemeye devam edeceğiz” dedi.

İNADINA SENDİKA İNADINA KESK!

Özgen konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Pazartesi sabahı tamamen hukuksuz, keyfi, uyduruk gerekçeler bahane ederek ve KESK’in 8 Ağustostan Bu yana yapmış olduğu bütün eylem ve etkinlikleri yasa dışı gibi göstermek suretiyle Ankara polisi uyduruk bir operasyon gerçekleştirmiştir ve bu operasyon sonucu 28 arkadaşımız şu anda aramızda değil. Tutuklanmışlardır. ancak onlar bizim yüreğimizde, bilincimizde ve mücadele azmimizde sürekli yanımızda olacaklardır.

Bütün sendikalarımızın MYK ve Şubeleri adına bir kez daha tutuklu olan ve yeni tutuklanan arkadaşlarımıza söz veriyoruz asla ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, geri atmayacağız, sonuna kadar bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yanımızda olmasanız da, demir parmaklıklar, beton duvarlar arasında olsanız da biz söz verdik, KESK’li bütün tutsaklar bizim onurumuzdur, mücadelemize ışık tutacaklardır.” dedi

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =

Örnek Resim